ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελίνα Δημητριάδη: Η γυναίκα που θέλει ν' αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ελίνα Δημητριάδη: Η γυναίκα που θέλει ν' αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η υπεύθυνη τύπου της Athens Kallithea FC έχει βαρεθεί να τη ρωτούν αν ξέρει τι είναι το οφσάιντ και ονειρεύεται ένα ποδόσφαιρο που θα μπορούν να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις κερκίδες.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Αν ο 20ος ήταν ο αιώνας που οι γυναίκες είδαν τον αγώνα τους να δικαιώνεται σε πρώτο βαθμό μέσα από τη συμμετοχή τους στην πολιτική και την εργασία, ο 21ος είναι σίγουρα ο αιώνας που η συμμετοχή αρχίζει να χάνει τα χαρακτηριστικά της εξαίρεσης στον κανόνα και να αποκτά στοιχεια ισότιμης συμμετοχής. Από εκεί που μιλούσαμε για παρουσία γυναικών στους εργασιακούς χώρους, τώρα βιώνουμε το τέλος των καθαρά αντρικών επαγγελμάτων.

Αλλά πλέον έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε και από αυτό το στάδιο, αυτό της ποσόστωσης και αργά αλλά σταθερά προχωράμε σε μια συνθήκη όπου οι γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης όχι με όπλο το χαμόγελο τους, αλλά ούτε παίζουν τον ρόλο ενός προοδευτικού άλλοθι για τις εταιρείες στις οποίες δουλεύουν. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε γυναίκες σε αταίριαστους ρόλους, αλλά ιδιαίτερα προβεβλημένες.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr