Το παρασκήνιο της αναίτιας επίθεσης στη Λεωφόρο

Το παρασκήνιο της αναίτιας επίθεσης στη Λεωφόρο

Απρόκλητη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε οπαδούς, κανένας έλεγχος της κατάστασης από την Αστυνομία και κωμικοτραγικές καταστάσεις συνέθεσαν το σκηνικό της έντασης έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

 

Η λήξη του αγώνα των «πράσινων» με τον Εργοτέλη βρήκε τόσο την ομάδα όσο και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε έξαλλη κατάσταση με τον διαιτητή Δελφάκη. Περίπου 40 οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσόχα και φώναζαν συνθήματα εναντίον του διαιτητή από την Αρκαδία. Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν, υπό το φόβο επεισοδίων, λίγα μέτρα πάνω από την είσοδο των αποδυτηρίων, στη μοναδική – ίσως – σωστή κίνηση που έκαναν όσοι είχαν την ευθύνη των επιχειρήσεων στη Λεωφόρο.

Η αρχή έγινε με κάποια μπουκάλια και με νερό που πετάχτηκαν, χωρίς καν να… φτάσουν στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι λίγο αργότερα έκαναν αναίτια επίθεση προς τους οπαδούς. Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές, ο κόσμος εξαγριώθηκε κι ακολούθησε χάος. Φίλαθλοι που περνούσαν έξω από τη Λεωφόρο φώναζαν στα ΜΑΤ να σταματήσουν να χτυπούν με αγριότητα τους συμπλεκόμενους και την πλήρωσαν κι αυτοί, δακρυγόνα, πέτρες, μπουκάλια και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης συνέθεσαν το σκηνικό και η οδός Τσόχα έγινε πεδίο μάχης.

Το χειρότερο, όλων, όμως, δεν είχε ακολουθήσει καθώς με τα όσα ακολούθησαν φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και καμία συναίσθηση της κατάστασης από την πλευρά της Αστυνομίας. Διότι αν υπήρχε, δεν θα επιτρεπόταν σε όργανο της τάξης να κομπάζει πως χτύπησε οπαδό στο κεφάλι και δεν θα του επιτρεπόταν να ανοίξει διάλογο με επικεφαλής των οπαδών που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν περαιτέρω την κατάσταση. Αν υπήρχε ένα σαφές σχέδιο, δεν θα μπέρδευαν τα όργανα της τάξης τους άνδρες της Ασφάλειας, στους οποίους… αγρίεψαν και απαγόρευσαν – πρόσκαιρα βέβαια – τη διέλευση από το σημείο έξω από τα αποδυτήρια.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr