ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο: «Να μην γίνει το Μουντιάλ στην Ρωσία του Πούτιν»

Παγκόσμιο Κύπελλο: «Να μην γίνει το Μουντιάλ στην Ρωσία του Πούτιν»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ευρώπη ελέω της έντασης που επικρατεί μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και η οποία μπορεί να επηρεάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερα χρόνια είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας και για τον λόγο αυτό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρος της χώρας έδωσε το «παρών» στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας μεταξύ της Γερμανίας και της Αργεντινής, ούτως ώστε να... παραλάβει τα ηνία από την χώρα της σάμπα.

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Κριμαίας και η ένταση που επικρατεί μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, ακόμα και για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, κυρίως από την Γερμανία, η οποία αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Συγκεκιμένα, ο Πέτερ Μπέουθ μιλώντας στην γερμανική Bild τόνισε πως: «Αν ο Πούτιν δεν συνδράμει στις έρευνες για το αεροπορικό ατύχημα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί στην ρωσία. Η FIFA θα πρέπει να σκεφτεί αν θα... επιβραβεύσει την χώρα με τη διοργάνωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Στέφαν Μέιερ, ο οποίος υποστήριξε: «Αν ο πρόεδρος Πούτιν δεν καλλιεργήσει το έδαφος για την εκτόνωση της κρίσης, τότε δεν θα πρέπει να αποτελέσει ταμπού η απόφαση της FIFA να αποσύρει το Μουντιάλ από την Ρωσία».

Από την πλευρά του, ο Μπέρντ Φαμπρίτιους, δήλωσε: «Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στην Ρωσία θα πρέπει να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Από την μία πλευρά έχουμε την ασφάλεια των παικτών και των οπαδών και από την άλλη δεν θα πρέπει να επιβραβεύσουμε μία χώρα που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο».

Τέλος, ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ, διατήρησε μία πιο... διαλλακτική στάση, αναφέροντας: «Δεν θεωρώ πως είναι σωστή κίνηση να προχωρήσουμε σε ντιμπέιτ για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στην Ρωσία τέσσερα χρόνια νωρίτερα».

Πηγή: onsports.gr