Piraeus Street Relays: Η σκυτάλη στον Πειραιά (videos + photos)

Piraeus Street Relays: Η σκυτάλη στον Πειραιά (videos + photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με την παρουσία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και διακεκριμένων αθλητών, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον 1ο αγώνα σκυταλοδρομίας που θα διεξαχθεί στην πόλη

Μετά τους αγώνες που έγιναν σε Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Ιωάννινα, τα Street Relays «περνούν» από τον Βόλο στις 2 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Σήμερα Παρασκευή (24/10) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το «Piraeus Street Relays», με την παρουσία του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη, του προέδρου του ΟΠΑΝ Πειραιά Σταύρου Ελληνιάδη και διακεκριμένων αθλητών που πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτή τη πρωτοποριακή διοργάνωση αγώνων σκυταλοδρομίας.

Με τίτλο του 1ου αγώνα δρόμου της πόλης «Η σκυτάλη στον Πειραιά», ο Γιάννης Μώραλης κάλεσε τον κόσμο να βγει στον δρόμο και να αθληθεί, να καταπολεμήσει όσο μπορεί το άγχος και να ξεχαστεί από τα διάφορα προβλήματα των ημερών, ενώ μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι ο Πειραιάς, μια πόλη αθλητική με πολύ μεγάλα σωματεία, που έχει αναδείξει πληθώρα Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών, έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες. Λίγες μέρες μετά το City Run λοιπόν, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και συμμετέχουμε στα Street Relays. Όταν συζητούσαμε για τη διοργάνωση των Relays, βρήκα τον αγώνα πολύ ενδιαφέροντα, καθώς δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής για να συμμετάσχεις και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε φίλους ή οικογένειες να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μια πολύ ωραία διαδρομή.

Το τρίπτυχο συνέργειες, εθελοντισμός και συμμετοχή είναι για μένα πολύ σημαντικό ώστε να αναπτυχθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Εμείς παίρνουμε τη σκυτάλη και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση και ομαδικό πνεύμα, τρέχουμε για να λύσουμε τα προβλήματα της πόλης.

Καλούμε όλους τους Πειραιώτες να συμμετάσχουν στα Street Relays και για έναν επιπλέον λόγο. Μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο "Αργώ", σωματείο ναυτικών γονέων παιδιών ΑμεΑ. Ο Πειραιάς έχει πάρα πολλά αθλητικά σωματεία. Αν το καθ' ένα από αυτό λάβει μέρος με μια ομάδα, τότε οι 400 συμμετοχές που είναι το όριο θα ξεπεραστούν και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τους χωρέσουμε όλους!

Είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας θα στεφθεί με επιτυχία και ότι στον Πειραιά θα συνεχίσουμε να τρέχουμε, να αθλούμαστε. Ευχαριστώ όσους υποστηρίζουν τέτοιους είδους πρωτοβουλίες και βέβαια την Τροχαία Πειραιά που θα μας βοηθήσει στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

Εκ μέρους του μεγάλου υποστηρικτή των αγώνων Ολυμπιακού ΣΦΠ μίλησε η γενική διευθύντρια του σωματείου κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη:

«Ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός με περηφάνια συμμετέχει στους αγώνες των σκυταλοδρομιών στον Πειραιά. Εκτός από τη σημασία που έχει ο θεσμός στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τιε μεγαλύτερες, έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο ίδρυμα "Αργώ".

Τα 2500 μέτρα που θα κληθούν να καλύψουν οι συμμετέχοντες είναι μια βατή απόσταση και αξίζει όλοι να φτιάξουμε τη δική μας ομάδας και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Ολοι στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι στις 16 Νοεμβρίου για να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα».

m16

Στα Piraeus Street Relays δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, φυσικά και τα άτομα με αναπηρία, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης:

«Ευχαριστώ τον δήμαρχο γιατί είναι άνθρωπος του αθλητισμού και γιατί δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με αναπηρία. Γνωρίζω προσωπικά ότι στον Πειραιά κατοικούν πολλά άτομα με αναπηρία και αυτοί οι αγώνες είναι μια ευκαιρία να βγουν από το σπίτι τους».

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του και παλαιό διεθνή μπασκετμπολίστα, Σταύρο Ελληνιάδη:

«Τα Piraeus Street Relays είναι ένας πρωτοποριακός αγώνας, το δεύτερο αθλητικό γεγονός που γίνεται στην πόλη μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη νέα δημοτική αρχή. Όταν έχουμε διάθεση να προσφέρουμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά και γρήγορα.

Ο αγώνας έχει σημειολογική σημασία. Τρέχουμε για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματά μας. Η σκυτάλη, δηλαδή η συνεργασία, μας βοηθά να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών.

Καλώ όλους να φτιάξουν μια τετράδα και να νοιώσουν τη χαράτης συμμετοχής. Να διασκεδάσουν, να συνεργαστούν και φτάσουν στο τέλος της διαδρομής. Πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο Γέμελο που έφερε αυτόν τον αγώνα στον Πειραιά».

Στο μήνυμά της η πρόεδρος του σωματείου "Αργώ", Δέσποινα Παπαστελιανού, σημείωσε:

«Χαιρετίζω την εκδήλωση που γίνεται με την πρωτοβουλία του σωματείου Ερμής και τους ευχαριστώ όλους που επέλεξαν το σωματείο μας, που δραστηριοποιείται σε έναν ευαίσθητο χώρο, για να διατεθεί μέρος των εσόδων».

Από τους ομιλούντες δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει ο Διευθυντής Οργάνωσης των Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας, ο οποίος υπογράμμισε:

«Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με τον αγώνα στον Πειραιά να είναι ο έκτος και τελευταίος για το 2014. Το 2015 φιλοδοξούμε οι 6 πόλεις να γίνουν 12. Η διαδρομή που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας είναι υπέροχη, μαγική. Η δε συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά, άψογη. Δεν βρίσκεις εύκολα δημοτική αρχή να έχει τη θέληση, αλλά και τη διάθεση να συνεισφέρει ώστε να προχωρήσει μια ανάλογη πρωτοβουλία. Η ιδέα των αγώνων σκυταλοδρομιών είναι να φτιάξουμε όλη μια ομάδα, να συνεργαστούμε. Ολοι έχουμε δικαίωμα στην άθληση, μικροί, μεγάλοι, άτομα με αναπηρία».

m21

Στη παρουσίαση το «παρών» έδωσαν σπουδαίοι αθλητές οι οποίοι είναι πρεσβευτές των Street Relays στον Πειραιά. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αλεξάνδρα Ασημάκη,Σταυρούλα Αντωνάκου, Μακης Καλαράς, Αθηνά Αγγελοπούλου και ο προπονητής των επιτυχιών, Νίκος Γέμελος, μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα και έκλεισαν ραντεβού με τον κόσμο στις 16 Νοεμβρίου στη Πλατεία Κανάρη στον Πειραιά, σημείο αφετηρίας του αγώνα.Ακολουθούν μέρη από τις δηλώσεις των πρεσβευτών.

Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση)
«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται για καλό σκοπό. Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από τέτοιους αγώνες και πρέπει να τον αγκαλιάσει. Ελπίζω σύντομα να δούμε και σκυταλοδρομίες στη θάλασσα».

Σταυρούλα Αντωνάκου (πόλο – αντιπρόεδρος ΟΠΑΝ)
«Καλωσορίζουμε τα Piraeus Street Relays. Στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στον Πειραιά. Στους συμμετέχοντες εύχομαι να τιμήσουν το ευ αγωνίζεσθαι και να διασκεδάσουν έστω αυτές τις λίγες ώρες γιατί το έχει ανάγκη».

Αιμίλιος Παπαθανασίου (ιστιοπλοΐα)
«Το τρέξιμο άρχισε και κυριολεκτικά για τη νέα δημοτική αρχή. Ο συμβολισμός τεσσάρων ατόμων που συνεργάζονται είναι προφανής. Οπως έχει δομηθεί η κοινωνία μας μόνο με τη συνεργασία έρχονται τα αποτελέσματα. Χαίρομαι που ο Ολυμπιακός, που έχει έναν ηγέτη πρόεδρο και πολύ κόσμο, είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια».

Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου (κωπηλασία)
«Είμαι σίγουρη ότι ο αγώνας θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς ο Πειραιάς διαθέτει πολλά σωματεία. Τέτοιες πρωτοβουλίες προωθούν τη συνεργασία μεταξύ τω ανθρώπων».

Αλεξάνδρα Ασημάκη (πόλο)
«Χαίρομαι που είμαστε εδώ και θα είμαστε και στον αγώνα σε αυτήν την πρωτοβουλία που στηρίζει ο Δήμος Πειραιά. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν και τους γονείς να μην στείλουν απλά τα παιδιά τους, αλλά να λάβουν μέρος κι αυτοί».

Μακης Καλαράς (παραολυμπιονίκης)
«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τα Street Relays γιατί μπορούμε και εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε ίσοι με τη σκυτάλη μας, αλλά και να βγάλουμε τα άτομα με αναπηρία από το σπίτι τους».

Νικος Γέμελος (προπονητής κολύμβησης – δημοτικός σύμβουλος Πειραιά)
«Η νέα δημοτική αρχή έχει «αγκαλιάσει» τέτοιες πρωτοβουλίες και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον Πειραιά. Η συνεργασία των σωματείων αρκεί για να μαζευτούν πολλές συμμετοχές. Μαζί με τον Γιαννιώτη, την Αραούζου και τον Φωκαΐδη, τους πρωταθλητές μας στην ανοιχτή θάλασσα, θα φτιάξουμε τα δική μας ομάδα».

Γιώργος Αμανατίδης (ποδόσφαιρο)
«Θα είμαστε όλοι στον Πασαλιμάνι στις 16 Νοεμβρίου και θα στηρίζουμε με τον αγώνα μας και το σωματείο Αργώ, σε αυτόν τον ιερό σκοπό. Πρέπει να βάλουμε τον αθλητισμό και τη συνεργασία στη ζωή μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Τι είναι τα Street Relays και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Τα Street Relays είναι αγώνες σκυταλοδρομίας 4x2500 μ. και 2x5000, ενώ τα Kid Relays (για παιδιά) είναι αγώνες 4x100 και 4x200 και θα διεξαχθούν από τις 10.30 εως τις 13.30 την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

1. Ομάδες Ανδρών
2. Ομάδες Γυναικών
3. Μικτές ομάδες (τουλάχιστον ένα άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα)

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.relays.gr από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο – αρχηγό κάθε ομάδας. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές ολοκληρώνονται στις 11 Νοεμβρίου. Τα Street Relays θα συνεχιστεί και το 2015 με εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε στο gallery φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου

Διαβάστε επίσης:

Κουίζ: Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι;

Το έχει ξανακάνει ο Λαμέλα (videos)

PHOTO GALLERY
Video 1

Piraeus Street Relays: Η σκυτάλη στον Πειραιά (videos + photos)