Γ. Σαμαράς: «Δεν γυρίζω στην Ελλάδα»

Καμία… πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα κάποιας ομάδας, δεν έχει ο Γιώργος Σαμαράς...

Καμία… πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα κάποιας ομάδας, δεν έχει ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Έλληνας επιθετικός, συνάντησε τον «Δάσκαλό» του, Ευγένιο Γκέραντ, καθώς έδωσε το «παρών» στην πέμπτη και τελευταία μέρα του 8ου «Ευγένιος Gerard Soccer Camp». Ο διεθνής φορ μίλησε στοOnsports, χορηγό επικοινωνίας του camp, για την σημασία που έχουν για τα παιδιά τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά και τη δική του… περιπέτεια στο εξωτερικό.

Γιώργο είναι σημαντικό για τα παιδιά να γίνονται τέτοια καμπ;
«Σίγουρα είναι σημαντικό γιατί υπάρχουν κατάλληλοι άνθρωποι για να δουν το ταλέντο των παιδιών και να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να μπουν σε καλές Ακαδημίες. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία που έχει πάρει ο κ. Γκέραρντ, μαζί με τον Μανώλη Παπαδάκη και τον Σπύρο Μαραγκό είναι σημαντική για την πορεία των παιδιών αυτών και να βγάλουν κάτι θετικό».

Θεωρείς ότι υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα;

«Ταλέντα υπάρχουν. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν ταλέντα, όπως υπάρχουν και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσουμε αυτά τα ταλέντα για να προχωρήσουν και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Το μόνο που λείπει από την Ελλάδα είναι η υπομονή των ανθρώπων που δουλεύουν στις ομάδες, έτσι ώστε να δώσουν το κίνητρο στα παιδιά και την ευκαιρία για να παίξουν ποδόσφαιρο».

Θεωρείς ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν βλέπουμε ταλέντα στην Ελλάδα;
«Νομίζω ότι είναι η υπομονή να επενδύσουν στα ταλέντα και να τους δώσει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα και να παίξει στην Super League».

Τι στοιχεία πρέπει να έχει ένα παιδί για να μπορέσει να κάνει καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;
«Το κάθε παιδί έχει το δικό του ταλέντο και ικανότητες και ιδιαιτερότητες. Είναι απλά να πιστέψουν σε αυτόν. Τώρα αν παίζει επιθετικός ή μέσος ή τερματοφύλακας καθένας έχει το δικό του ταλέντο. Το θέμα δεν είναι στο παιδί που έχει το ταλέντο αλλά στην ομάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr