ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κ. Τσαρτσαρής: «Σήμερα το πρωί δώσαμε τα χέρια»

Κ. Τσαρτσαρής: «Σήμερα το πρωί δώσαμε τα χέρια»
Ο Κώστας Τσαρτσαρής άνοιξε το σπίτι και την καρδιά του...

Ο Κώστας Τσαρτσαρής άνοιξε το σπίτι και την καρδιά του στο ONSPORTS παραχωρώντας την πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Ο «Τσάρι» μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το πανεύκολο ...deal με την αγαπημένη του ομάδα, τα νέα οικονομικά δεδομένα, την Εθνική ομάδα αλλά και τον Ολυμπιακό.

Κώστα τέλος καλό, όλα καλά;

«Δύσκολο καλοκαίρι και για την ομάδα και για εμένα προσωπικά. Τελείωσε το συμβόλαιο μου και περίμενα να δω πως θα πάνε τα πράγματα στην ομάδα για να δω τι θα γίνει ώστε να φτάσουμε στη συμφωνία. Τελικά τέλος καλό, όλα καλά».

Αγχώθηκες μέχρι να οριστικοποιηθεί η παραμονή σου;

«Αγχώθηκα λιγάκι για το μέλλον της ομάδας. Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά και αν δεν τα ξέρεις τα πράγματα από μέσα δεν μπορείς να έχεις την ακριβή εικόνα και να γνωρίζεις την πραγματικότητα. Είδαμε πως κάποιοι παίκτες έφυγαν επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού».

Πόσο εύκολο ήταν να πεις το «ναι»;

«Προσωπικά το ζήτημα για εμένα τελείωσε σε μία μέρα. Χθες ήταν η πρώτη επαφή και σήμερα το πρωί δώσαμε τα χέρια και τελείωσε, έτσι απλά».

Φαντάστηκες ποτέ τον εαυτό σου μετά από τόσα χρόνια μακριά από την ομάδα;

«Πραγματικά αυτόν ήταν και το πρώτο βασικό ζήτημα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ πως μπορώ να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Για αυτό ήθελα να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή τον Παναθηναϊκό, να συζητήσουμε, να δούμε τι έχει στο μυαλό του και από εκεί και πέρα να συνεχίσω την καριέρα μου. Από ότι φαίνεται και ο Παναθηναϊκός όμως έχει βρει στο πρόσωπο μου έναν παίκτη άξιο να βρίσκεται στην ομάδα του, και έτσι όλα ήταν εύκολα».

Είσαι από αυτούς που είχαν προαναγγείλει τις σαρωτικές αλλαγές στον επαγγελματικό αθλητισμό...

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σε όλους τους τομείς της χώράς και κάπως έτσι ήταν αναμενόμενο να συμβεί και στον αθλητισμό, αυτός ο μαρασμός και αυτή η κρίση. Απόλυτο φυσιολογικά λοιπόν αλλάζουν τα δεδομένα. Και οι ιδιοκτήτες είναι επιχειρηματίες, έχουν κάποιες δουλειές από πίσω, τρέφουν οικογένειες και θα ήταν εριστικό και προκλητικό να μοιράζουν εκατομμύρια στην ομάδα και να διώχνουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους».

Εξάλλου είσαι από τους ανθρώπους που κινήθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη προς την κατεύθυνση των νέων δεδομένων...

«Όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μιλάμε για εκατομμύρια και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συμβόλαια. Πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσγειωμένοι, θεωρώ πως τα ποσά που έπαιζαν ήταν υπέρογκα, αγορές παικτών από άλλες ομάδες, τεράστια ποσά για συμβόλαια. Όλα αυτά σίγουρα θα ξεφούσκωναν, θα υπήρχε μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος και σιγά, σιγά φτάνουμε σε αυτό το σημείο».

Πιστεύεις πως η αλλαγή στην φορολογία των συμβολαίων ήταν ο πλέον καταλυτικός παράγοντας;

«Το κομμάτι της εφορίας άλλαξε πολύ τα δεδομένα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Από εκεί που ήταν στο 23%, φτάσαμε στο 40-45% και κλιμακωτά ψηλότερα. Αναλογίζεστε λοιπόν στα μπάτζετ των μεγάλων ομάδων ότι μιλάμε για διπλασιασμό σχεδόν του μπάτζετ. Οπότε ήταν αναμενόμενο πως τον δεύτερο χρόνο από την επιβολή θα φαινόταν στον ισολογισμό της κάθε ομάδας η μεγάλη διαφορά και η μεγάλη ζημιά».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr