ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή είναι η εταιρεία του υιού Μπαλτάκου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Αυτή είναι η εταιρεία του υιού Μπαλτάκου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr σήμερα 5/05/2017 ιδρύθηκε η εταιρεία που προφανώς θα τρέξει για λογαριασμό του Δημήτρη Μπαλτάκου όλο το project για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η εταιρεία φέρει τον τίτλο CRYSTAL CONSULTING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και έχει ήδη λάβει και αριθμό ΓΕΜΗ στο επιμελητήριο.

etaireia etoimi

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα έγγραφα, πρόκειται για Συμβουλευτική Εταιρεία παροχής υπηρεσιών «marketing», προώθησης, στρατηγικής και γενικής διοίκησης.

et 1

Αν και στην εταιρεία δεν φαίνεται να έχει εμφανή συμμετοχή ο υιός Μπαλτάκου, είναι βέβαιον ότι όλες οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς, αφού έως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχει εκπονηθεί ο σχεδιασμός για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ώστε να αναθεωρηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας με νέο νόμο, μαζί και νέα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

et 2
et 3
et 4

Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν «με αποτυπωμένο το περιβαλλοντικό ισοζύγιο», όπως ανακοίνωσε προχθές 3/05/2017 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος.

et 5
et 6

Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου της Αθήνας και του Παναθηναϊκού. Η ομάδα αυτή θα απαρτίζεται από τρεις υποεπιτροπές: Νομικής τεκμηρίωσης και στήριξης, τεχνικού - αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, οικονομικής αξιολόγησης του σχεδίου. Για αυτό το λόγο έγινε την περασμένη Τετάρτη, συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δ. Μπαλτάκο.

Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι η αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου θα αφορά και άλλες περιοχές παρεμβάσεων, όπως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, όπου βρίσκεται το υφιστάμενο γήπεδο του ΠΑΟ, την περιοχή του Βοτανικού και το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, για τις οποίες θα εκπονηθούν επιμέρους Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Δ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί λύση για το γήπεδο και δεν το αντιμετωπίζει ως πρόβλημα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί φόρουμ ώστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού «να καταθέσει τις απόψεις του για τη χωροθέτηση του γηπέδου».

Όπως είναι γνωστό, το Γουδή έχει θεσμοθετηθεί ως πάρκο υψηλού πρασίνου, υπαγόμενο στη ζώνη προστασίας του Υμηττού με το Προεδρικό Διάταγμα «Καθορισμός μέτρων προστασίας του Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων” (ΦΕΚ 187/2011), αλλά και με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (Νόμος 4277/1.8.2014). Στα παραρτήματα δε του Ρυθμιστικού Σχεδίου περιλαμβάνεται η χωροθέτηση γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό...