Το... μπάχαλο της Super League

Και το... μπάχαλο συνεχίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα...

Και το... μπάχαλο συνεχίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Στο ήδη... απαξιωμένο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που ξεκίνησε βιαστικά με 14 ομάδες, ήρθε σήμερα και ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης για να το... απαξιώσει ακόμα περισσότερο.

Οι Αρκάδες έγιναν η τρίτη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας (μετά τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα) που υποβιβάστηκε στη Β’ εθνική για συμμετοχή στην υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών.
Με τον υποβιβασμό του Αστέρα η Σούπερ Λίγκα... ξεμένει πλέον με 13 ομάδες, ενώ ουδείς γνωρίζει τι θα ισχύσει με τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν κατά τις προηγούμενες αγωνιστικές σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια της αρκαδικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που ουσιαστικά «έκαψε» τον Αστέρα Τρίπολης ήταν οι ηχογραφημένες συνομιλίες του κοριού της ΕΥΠ.
Ακομα, αθώοι κρίθηκαν ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Οι δύο ομάδες, που κατηγορούνταν για εμπλοκή στα στημένα δεν θα έχουν καμία κύρωση. Πρώτον για τον ΟΦΗ δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή του Νύκταρη στην ΠΑΕ, ενώ όσον αφορά την αναφορά στον Μπέο, η επιτροπή δήλωσε αναρμόδια αφού δεν ανήκει πλέον στην Σούπερ Λίγκα.

Σημειωτέον πάντως ότι απόφαση είναι εφέσιμη. Μάλιστα, σε αντίστοιχη περίπτωση, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα μολονότι αρχικά είχαν τιμωρηθεί για εμπλοκή στα «στημένα» με ποινή υποβιβασμού, στη δευτεροβάθμια επιτροπή η ποινή τους μετατράπηκε σε αφαίρεση βαθμών, προτού αποβληθούν από το πρωτάθλημα διότι δεν εξασφάλισαν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού...

Η κατάσταση πλέον, αν παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση, δημιουργεί ένα νέο… μπάχαλο στο πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες έγιναν 13 με την διοργανώτρια Αρχή να έχει διοικητικό συμβούλιο την προσεχή Τρίτη (5/10) προκειμένου να διαγράψει μέλη της και να βρει τους αντικαταστάτες. Βέβαια αυτό αφορούσε τους Βόλο, Καβάλα, αλλά η απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης πρόσθεσε ακόμα ένα… πονοκέφαλο στους διοργανωτές.

Ηδη υπάρχει δίλημμα για τις δύο ομάδες που θα ανέβαιναν στην Λίγκα ανάμεσα σε Λάρισα, Σέρρες (υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα) και Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας (προέρχονται από Football League). Τώρα με τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης θα πρέπει να βρεθεί και τρίτη ομάδα.

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τους τέσσερις αγώνες που ήδη έχουν δώσει οι Αρκάδες. Αν θα ισχύσουν ή όχι, αφού σε περίπτωση αντικατάστασης τους πιθανότατα η νέα ομάδα που θα προκύψει θα δώσει ξανά όλα τα ματς (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τεσσάρων).

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr