ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δημοψήφισμα» στους παίκτες!

«Δημοψήφισμα» στους παίκτες!

Φαίνεται πως περίπου 50 παίκτες του ΝΒΑ έχουν αποφασίσει να αποσχιστούν από την ένωση τους, η οποία εκπροσωπείται από τον Ντέρεκ Φίσερ, ενώ παρόμοια προβλήματα γεννιούνται, αργά και σταθερά, στις τάξεις των ιδιοκτητών.

Από την 1η Ιουλίου έχει αρχίσει, όπως είναι πλέον γνωστό, το lockout στο «μαγικό κόσμο». Κατά καιρούς είχαν ακουστεί… αντιδραστικές φωνές στους παίκτες και στους προέδρους, αλλά αυτές πλέον παίρνουν επίσημη μορφή σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα. Συγκεκριμένα, μία ομάδα πενήντα παικτών του ΝΒΑ συνεδρίασε και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την αντίθεση της σχετικά με τις κινήσεις της ένωσης που τους εκπροσωπεί. Φυσικά, για να «ρίξουν» τον Φίσερ χρειάζονται υπογραφές από το 33% των ενεργών αθλητών της λίγκας, όποτε έχουν αρκετό ακόμα δρόμο να καλύψουν, αν αυτός είναι ο σκοπός τους.Ωστόσο, η κίνηση, από συμβολικής άποψης, έχει ιδιαίτερη σημασία, αν αποδειχθεί βάσιμη.

Άλλωστε αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση απέναντι στα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών και σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα στην ηγεσία των παικτών.Τις τελευταίες εβδομάδες, ούτε οι ιδιοκτήτες παρουσιάζονται ιδιαίτερα «ενωμένοι», αλλά από αυτή την πλευρά δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις.Όλα αυτά, αν δρομολογηθούν, δεν θα βοηθήσουν την πιθανή άρση του lockout, αλλά μάλλον θα την καθυστερήσουν, αφού θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα «εσωτερικά» προβλήματα, πριν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Άρα, αν τελικά υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στην προεδρία της ένωσης παικτών, τότε το πιθανότερο είναι να διαγραφεί οριστικά το 2011-12 από την ιστορία του ΝΒΑ.Το δεδομένο είναι ότι το Σάββατο (05/11) οι εκπρόσωποι των αθλητών θα συναντηθούν εκ νέου με τους ιδιοκτήτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, πάντως, θα έχει περισσότερες… σκιές από τους προηγούμενους, λόγω των παραπάνω εξελίξεων.

Πηγή: onsports.gr