Κακλαμανάκης στο Onsports: «Εχω ένα παιδί, δεν είναι πλέον αστείο»

Κακλαμανάκης στο Onsports: «Εχω ένα παιδί, δεν είναι πλέον αστείο»

Ο φόβος «φώλιασε» στην καρδιά του Νικόλα Κακλαμανάκη για πρώτη φορά στην ζωή του. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης φοβήθηκε μέσα στο νερό την δυναμή του, αλλά και στη στεριά όσα δραματικά εξελίσσονται. Κι αυτό γιατί πλέον είναι μπαμπάς.

Τα κύματα του Αιγαίου με τα μποφόρ που βρήκε μπροστά του ο Νικόλας Κακλαμανάκης στο Διάπλου του Αιγαίου, τον τρόμαξαν μόνο και μόνο χάρη της μικρούλας του. Αλλά και όσα δεινά περνάει η χώρα, τον κάνουν να ανησυχεί για το μέλλον της. Ο ατρόμητος Νικόλας, άλλαξε. Όχι γιατί πλέον είναι 40 βάλε, ούτε γιατί πονά παντού πλέον με το κορμί του να του θυμίζει κάθε παράτολμο εγχείρημα των προηγούμενων χρόνων.

Η διαδρομή του από την Άνδρο στην Κάρπαθο επεφύλασσε εμπόδια, αλλά χαρές σε κάθε τερματισμό με τα παιδάκια να τον αποθεώνουν και ένα ειδικά να τον έχει αλλάξει ριζικά. Σε συνέντευξή του στο Onsports ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών του 2004 δεν αποκάλυψε το δώρο του στην σύζυγό του Νανούγια για την 6η τους επέτειο, αλλά δεν απέφυγε να μιλήσει για αυτά που τον έκαναν πλέον να τρομάξει.

Με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τελευταία, εξακολουθείς να ελπίζεις σε κάτι;

«Πολύ κρίσιμη η μέρα στην οποία μιλάμε (σ.σ.). Κι εγώ άνθρωπος είμαι, μπορεί να πιστεύω, να μάχομαι, αλλά δεν μπορώ να ζυγίσω ένα κύμα αν δεν το δω, να δω αν μπορώ να το κολυμπήσω . Με έχει προβληματίσει το σκηνικό τριγύρω μας. Σκέφτομαι πολύ πιο διαφορετικά. Δεν θίγονται μόνο όσοι ξεκινούν τώρα την ζωή σους αλλά κι άνθρωποι όπως κι εγώ και η οικογένειά μου που έχουμε παλέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια και δεν είμαι εξασφαλισμένος»

Γιατί τώρα αυτός ο Διάπλους;

«Δεν ήταν αθλητική προσπάθεια ήταν ανθρώπινη και κοινωνική. Αθλητικά έχω κάνει ότι ήθελα και έχω κλείσει τον κύκλο μου. Αισθάνθηκα τον αναβρασμό του κόσμου όμως και έπρεπε να προσφέρω κάτι στον τόπο φωτίζοντας το Αιγαίο των ανθρώπων που πιστεύουν. Το καταγάλανο Αιγαίο ήταν ο χώρος μου και είναι η ζωοφόρος δύναμη της Ελλάδας. Υπήρχε και θα υπάρχει και μετά από εμάς».

Υπήρξε κάποια στιγμή στον Διάπλου που ένιωσες φόβο; Μιας και το πέλαγος σε δοκίμασε αρκετά με ψηλά κύματα και αρκετά μποφόρ...

«Ναι. Ο καιρός δεν άφησε σε κάποιες περιπτώσεις τα φουσκωτά να έρθουν εγκαίρως δίπλα μου. Δεν είναι ότι καλύτερο να πέφτεις με δύναμη πάνω σε ένα κύμα και το σώμα μου δεν είναι σε κατάσταση να αντέχει τέτοια δυνατά χτυπήματα στο νερό. Είναι πολύ εύκολο να μείνεις αναίσθητος και με τα μποφόρ που είχε, το να μείνεις 3 λεπτά αναίσθητος το νερό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Παλιά θα γελούσα και θα το έπαιρνα σε πείσμα ως αστείο. Αυτή τη φορά όμως όταν άργησαν αν έρθουν κοντά μου βρέθηκα να λέω 'έχω μια κόρη δεν ξέρω αν το καταλάβατε'. Αυτή είναι η διάσταση της ευθύνης πλέον. Εχω ένα παιδί, δεν είναι πλέον αστείο».

Ποιος είναι ο απολογισμός σου από αυτή την αγωνιστική και ηθική προσπάθεια στο Αιγαίο;

«Ήταν εξαιρετική η απόδοσή μου και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Στόχος μου όμως είναι να αναδείξω τις απομακρυσμένες περιοχές, να δουν κι εκεί έναν Ολυμπιονίκη από κοντά και να δώσω πίσω κι εγώ κάτι στα νησιά αυτά με την παρουσία μου εκεί. Να καταδείξω ότι είναι απομακρυσμένα και να περάσω μηνύματα. Εκεί είναι διψασμένα τα παιδιά για ελπίδα, είδα ξεχασμένους ανθρώπους και το γεγονός ότι κατάγομαι από νησί από την γιαγιά μου που είναι από την Αμοργό, με κάνει να έχω μια παραπάνω ευαισθησία».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr