Ραγδαίες εξελίξεις στον «μαγικό κόσμο»

Ραγδαίες εξελίξεις στον «μαγικό κόσμο»

Οι ιδιοκτήτες, μέσω του επίτροπου του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, πρόσφεραν ποσοστό 51% από τα έσοδα στους παίκτες, οι οποίοι καλούνται να αποδεχθούν ή να απορρίψουν την πρόταση μέχρι την Τετάρτη (09/11).

Ο Στερν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ξεκαθάρισε ότι μετά το πέρας αυτού, η προσφορά θα μειωθεί πολύ. Πρέπει να σημειωθεί πως το ΝΒΑ έχει σταθερή πρόταση 50% από την αρχή του lockout, η οποία είχε θεωρηθεί αδιαπραγμάτευτη, ενώ οι παίκτες ξεκίνησαν από το 57%, το οποίο προέβλεπε η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας, και έφθασαν μέχρι το 52% τις τελευταίες μέρες των διαπραγματεύσεων.

Πάντως, η πλευρά των ιδιοκτητών ξεκαθαρίζει πως η προσφορά δεν έχει απειλητικό χαρακτήρα, αν και αυτό προκύπτει από την ανάγνωση των παραπάνω. Μάλιστα, ο Τζέφρεϊ Κέσλερ, νομικός εκπρόσωπος των αθλητών, τονίζει ότι η πλευρά του δεν θα «λυγίσει» στις πιέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα η προσφορά προβλέπει 50.2% των εσόδων στους παίκτες και όχι 51%.

Επίσης, ο Στερν κατέθεσε έξι ακόμα… υποθετικές προτάσεις στο «τραπέζι», όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος. Πρόκειται για έξι εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες προβλέπουν την άμεση έναρξη της σεζόν, ώστε να αποφευχθούν ακόμα περισσότερες οικονομικές απώλειες για όλες τις πλευρές.Φαίνεται ότι οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες. Πάντως, τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα και ο κίνδυνος περί ακύρωσης της σεζόν είναι μεγάλος.

Πηγή: onsports.gr