ΑΘΛΗΤΙΚΑ

WOGG: Κορυφαίοι αθλητές «τα βάζουν» με τους ψηφιακούς τους εαυτούς στο Καλλιμάρμαρο!

WOGG: Κορυφαίοι αθλητές «τα βάζουν» με τους ψηφιακούς τους εαυτούς στο Καλλιμάρμαρο!

Μπορείτε να φανταστείτε τους κορυφαίους αθλητές της Ενόργανης να ανταγωνίζονται τον ψηφιακό τους εαυτό;

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Πολλάλη

Αλήθεια, πώς πιστεύετε ότι θα τα πάει ο Λευτέρης Πετρούνιας όταν έρθει αντιμέτωπος με το WOGGATAR του;

Αν θεωρείτε ότι τα παραπάνω ερωτήματα παραπέμπουν σε σκηνές από το μέλλον, τότε πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία πραγματικότητα -και δη ελληνική- η οποία θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο τους επόμενους μήνες.

Ο λόγος για το WOGG (World Outdoor Gymnastics Gala), το πλέον φαντασμαγορικό αθλητικό γεγονός του 2019, ένα μοναδικό αθλητικό event, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Stoiximan και στο οποίο ο Αθλητισμός και Τεχνολογία έρχονται κοντά για να μας προσφέρουν για πρώτη φορά ένα θεαματικό και πρωτόγνωρο θέαμα.

«Πρωταγωνιστές» σε αυτό θα είναι κορυφαίοι αθλητές των εθνικών ομάδων της Ενόργανης Γυμναστικής, της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Τραμπολίνο από 20 χώρες του κόσμου και φυσικά, την Ελλάδα. Οι Έλληνες Olympians Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση, Βλάσης Μάρας και Βαρβάρα Φίλιου είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε. Όλοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με τους ψηφιακούς τους εαυτούς και θα πρέπει να εκτελέσουν τις καλύτερες εκδοχές των προγραμμάτων τους!

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του WOGG είναι πολλές και θα λάβουν χώρα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η κορύφωση της διοργάνωσης, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2019 στο Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μία ιδέα που «γεννήθηκε» στην Πάτρα και έφτασε στο Καλλιμάρμαρο

Το Newsbomb.gr μίλησε με τους υπεύθυνους της ξεχωριστής αυτής διοργάνωσης, τον Γιάννη Πάνου -γενικό γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του WOGG- και τον Νίκο Ηλιόπουλο -πρωταθλητή ενόργανης και συνιδρυτή του WOGG- οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αποκάλυψαν την ιδιαίτερη ιστορία που έκανε το πρωτότυπο αυτό αθλητικό γεγονός πραγματικότητα.

Όπως μας είπαν, η ιδέα για το WOGG προέκυψε έπειτα από μία αθλητική διοργάνωση την οποία έτυχε να παρακολουθήσουν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Πάτρα.

«Σκεφτήκαμε πως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αθλητές από όλο τον κόσμο να έρχονται αντιμέτωποι με την Τεχνολογία και συγκεκριμένα με την ψηφιακή εκδοχή του εαυτού τους», ανέφερε ο κ. Πάνου και συνέχισε: «Ο Νίκος είναι φίλος με πολλούς διεθνείς αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους».

Αρχικά, μάλιστα, ήθελαν να πραγματοποιήσουν την ξεχωριστή αυτή αθλητική διοργάνωση στην Πάτρα και πράγματι, οι Πατρινοί «αγκάλιασαν» από τη πρώτη στιγμή την ιδιαίτερη αυτή ιδέα. Ωστόσο, όταν παρουσίασαν το concept για το WOGG στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και η πρόταση να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο δεν άργησε να έρθει.

Γνωρίστε τον WOGGATAR, τον τέλειο ψηφιακό αθλητικό ήρωα

Ποιο είναι, όμως, το στοιχείο που καθιστά το WOGG τόσο σημαντικό και ξεχωριστό; Σύμφωνα με τον κ. Πάνου, το πλέον ιδιαίτερο στοιχείο είναι το ότι αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με τους ψηφιακούς τους εαυτούς. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει, φυσικά, το γεγονός ότι για πρώτη φορά, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει σε μια τέτοια οργάνωση, κρίνοντας την απόδοση των αθλητών μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για κινητά και ψηφίζοντας ουσιαστικά πόσο κοντά στην τελειότητα ήρθε ο κάθε αθλητής! Οι ψήφοι που θα λαμβάνουν οι αθλητές από το κοινό θα μετατρέπονται σε χρήματα, γεγονός που θα προκαλέσει την υψηλότερη συγκέντρωση χρηματικών επάθλων στην ιστορία της Γυμναστικής.

Στο σημείο αυτό, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης μας μίλησε για το WOGGATAR, τον τέλειο ψηφιακό εαυτό κάθε αθλητή, τον ψηφιακό αθλητικό ήρωα που κάθε αθλητής καλείται να αντιμετωπίσει. Όπως μας είπε, η «φωνή» του WOGGATAR ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα, στο πλαίσιο μίας σημαντικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε ενόψει του WOGG, με την παρουσία του Λευτέρη Πετρούνια και άλλων Ελλήνων πρωταθλητών.

«Πετρούνια, μην κρύβεσαι. Είσαι το πρώτο ραντεβού μου τον Φεβρουάριο», ακούστηκε να λέει το WOGGATAR του Έλληνα ολυμπιονίκη και το σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε να τον δούμε εν δράσει.

Με την εν λόγω εκδήλωση ξεκίνησε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για το WOGG και συγκεκριμένα για το ξεχωριστό event που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το φιλανθρωπικό γκαλά που θα ακολουθήσει. Πράγματι, έπειτα από το αθλητικό event θα λάβει χώρα μία φιλανθρωπική εκδήλωση και όπως ενημερωθήκαμε, τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκειά της, θα πάνε στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την ενίσχυση και τη στήριξη των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο το 2020.

Το σίγουρο είναι πως περιμένουμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε το WOGG, την πρωτοποριακή αυτή αθλητική διοργάνωση -η οποία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη της Stoiximan - και να δούμε τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου να τα βάζουν με τα WOGGATAR τους. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει, το θέαμα αναμένεται να είναι μοναδικό και το γεγονός ότι όλα γίνονται για έναν καλό σκοπό, κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη σημασία του WOGG, του πιο φαντασμαγορικού αθλητικού event του 2019.