ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κρούσμα κορονοϊού στην Αίγινα - Τι λέει Δημοτικός Σύμβουλος στο Newsbomb.gr

Κρούσμα κορονοϊού στην Αίγινα - Τι λέει Δημοτικός Σύμβουλος στο Newsbomb.gr
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Συναγερμός σήμανε στην Αίγινα, καθώς ένας άνδρας που ήρθε από το εξωτερικό και ταξίδεψε στο νησί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό - Τι είπε στο Newsbomb.gr ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φίλιππος Τζίτζης

Αναταραχή επικράτησε στην Αίγινα, καθώς ένας άνδρας που ήρθε από το εξωτερικό και ταξίδεψε στο νησί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, ο συγκεκριμένος άνδρας ταξίδεψε από το εξωτερικό για να παραστεί σε κηδεία που τελέστηκε στο νησί, με αρκετό κόσμο.

Για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και την κατάσταση που υπάρχει στο νησί μετά την είδηση του εν λόγω εισαγόμενου κρούσματος, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φίλιππος Τζίτζης.

Σχετικά με τα άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τη είδηση του περιστατικού, ο κ. Τζίτζης, ανέφερε πως είναι όλοι προστατευμένοι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Ο συγκεκριμένος άνδρας ήρθε σε επαφή τόσο με τα άτομα που παρευρίσκονταν στην κηδεία, για την οποία κατέφθασε στο νησί, όσο και με τους ανθρώπους του αστυνομικού τμήματος του νησιού, ωστόσο όλοι έχουν βρεθεί αρνητικοί στα τεστ όπου υποβλήθηκαν και βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φίλιππος Τζίτζης, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. «Από στιγμή σε στιγμή θα είναι σίγουρα τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο άνδρας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έιναι αρνητικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αίγινα είναι παράδειγμα νησιού και ασφαλής προορισμός, όσον αφορά στην μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς μέσα σε 4 μήνες - παρά την αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει στο νησί - έχει καταγραφεί μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα από Αθήνα, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι μια χαρά στην υγεία του».

Το χρονικό

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό στο αεροδρόμιο, ωστόσο, τα αποτελέσματα βγήκαν αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγινα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο άνδρας παρέστη στην κηδεία, όπου ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Τα αποτελέσματα, τα οποία βγήκαν χθες, έδειξαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό. Ως εκ τούτου, υπεβλήθη και σε δεύτερο τεστ, τα αποτελέσματα, του οποίου αναμένονται από ώρα σε ώρα.

Όπως αναφέρει, ωστόσο, το aeginaportal, o δήμαρχος του νησιού κ. Γιάννης Ζορμπάς είναι ενήμερος για το περιστατικό και τόνισε πώς το θέμα, το χειρίζεται το Κέντρο Υγείας Αίγινας και ότι ενημέρωση για το ζήτημα θα υπάρξει αργότερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ! Η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της