ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Βόμβα» Δερμιτζάκη στο Newsbomb.gr για lockdown στην Αθήνα

«Βόμβα» Δερμιτζάκη στο Newsbomb.gr για lockdown στην Αθήνα
IN TIME

Ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αξιολόγησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας ενώ αναφέρθηκε και στο κατά πόσο χρειάζεται ένα lockdown για να βελτιωθεί η κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα

Μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και την έντονη ανησυχία που υπάρχει στους επιδημιολογικούς κύκλους, ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την διαφωνία του για την φιλοσοφία των μέτρων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί είναι μικρά και έχουν μικρή διάρκεια, γεγονός που δεν διευκολύνει την κοινωνία. Κατά την γνώμη μου, χρειάζονται σχετικά οριζόντια μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται παντού.»

Ο ίδιος αναλύοντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως η μάσκα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται παντού. «Χρειάζεται να αλλάξει το σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι σημαντικό για παράδειγμα να αυξηθεί στο μέγιστο η τηλεργασία, αντιθέτως πιστεύω πως ήταν λάθος το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, καθώς με αυστηρό έλεγχο και συγκεκριμένα μέτρα θα μπορούσαν να λειτουργούν κανονικά. Αυτό θα βοηθούσε και την οικονομία, αλλά και τους νέους να οργανωθούν καλύτερα.»

Όπως ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr «στην χώρα μας υπάρχει μία φιλοσοφία «μπρος - πίσω», γεγονός που οδηγεί σε μία σύγχυση, καθώς η κοινωνία είναι ένα δυσκίνητο πράγμα. Επομένως, χρειάζεται ένα σετ μέτρων που να είναι εύκολο προς την κοινωνία, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», επεσήμανε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων που θα οδηγούσε σε ένα lockdown, ο ίδιος επεσήμανε πως στην Ελλάδα είμαστε «τυφλοί» στα κρούσματα, επομένως δεν μπορεί να δοθεί μία συγκεκριμένη απάντηση. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε πιο βαριά μέτρα. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είμαστε μακριά από ένα lockdown στην Αθήνα.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Μπάχαλο με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Πώς έγιναν τα λάθη στα τεστ