ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο Newsbomb.gr: «37 στα 37 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι κατειλημμένα»

Πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο Newsbomb.gr: «37 στα 37 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι κατειλημμένα»
INTIME

Κορονοϊός: Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, μίλησε στο Newsbomb.gr για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

Ο κ. Μπάμπης Κοροξενός, θέλοντας να υπογραμμίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, τόνισε πως «Νοσούν πάρα πολλοί εργαζόμενοι, κάποιοι από αυτούς είναι σε καραντίνα, είναι επομένως λογικό το ήδη ελάχιστο προσωπικό, με 35-40% έλλειψη πριν την καραντίνα, να έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο».

Με αυτές τις θετικότητες από τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές, αποδυναμώθηκαν πάρα πολύ οι χώροι που νοσηλεύονται οι ασθενείς που έρχονται μέσα, όπως μας εξήγησε ο κ. Κοροξενός.

«Λόγω έλλειψης, οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα μόνο όταν διαγνωστούν με κορονοϊό και όχι όταν έρθουν σε επαφή με κρούσμα. Δουλεύουν κανονικά και ελπίζουν να μην εμφανίσουν συμπτωματολογία, ούτως ώστε να περάσουν τη νόσο όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Δυστυχώς όμως πολλοί συναδελφοί μου νοσηλεύονται με πολύ υψηλό πυρετό», δήλωσε ο ίδιος εμφανώς αναστατωμένος.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της 50χρονης συναδέλφισσας από το ΑΧΕΠΑ, που ηττήθηκε από τον κορονοϊό, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, ανέφερε ότι «Η 50χρονη γυναίκα, που έχασε την μάχη από την πανδημία, ήταν μία από αυτούς που είχε συμπτωματολογία, αλλά δεν άντεξε, έμεινε μία βδομάδα μέσα και παρά το ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα κατέληξε. Η κοπέλα αυτή ήταν από τις πιο μικρές, οι περισσότεροι είμαστε πάνω από 50 χρονών».

Σχετικά με τις κενές κλίνες, ο ίδιος δήλωσε ότι «το πρωί υπήρχε ένα κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και ένα ακόμη μετά το θάνατο της 50χρονης, πριν από λίγο ωστόσο έμαθα ότι 37 στα 37 κρεβάτια είναι κατειλλημένα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει για την εφημερία που έρχεται. Μπορεί να δημιουργηθούν κάποια κρεβάτια αναλόγως με τις δυνατότητες της Διοίκησης, αλλά και 100 κρεβάτια να βάλουμε, αύριο θα είναι γεμάτα και τα 100.»

Εν συνεχεία, επεσήμανε το μείζον ζήτημα της μη ύπαρξης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Πέρα από τις κλίνες, δεν υπάρχει και προσωπικό για να εργαστεί σε αυτές. Δεν έχουμε κόσμο. Οι άνθρωποι που είναι για να νοσηλεύσουν 5 κρεβάτια, αυτή τη στιγμή νοσηλεύουν 20.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση προς το παρόν, γίνονται συσκέψεις κάθε 5-10 λεπτά, κανένας δεν ξέρει τίποτα για το επόμενο βήμα».

Ο ίδιος θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία τόνισε ότι «ο κόσμος ενδεχομένως δεν έχει άδικο να αμφιβάλλει με όλα όσα γίνονται και όλα όσα βλέπει να αλλάζουν συνεχώς, μία με μάσκα και μία χωρίς, όμως ας το δούμε μετά αυτό, τώρα ας πάρουμε τα μέτρα μας και μετά ας κάτσουμε να μετρήσουμε τα ψέματα και τις αλήθειες», είπε ο κ. Μπάμπης Κοροξενός.

«Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν πιστεύουν όλο αυτό που γίνεται, υπάρχουν άνθρωποι με πυρετό και πάλι δεν το πιστεύουν», ανέφερε.

«Στο σημείο αυτό όμως, θέλω να αναφέρω πως τώρα φάνηκε η αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο δεν θα άντεχε αυτή την πίεση. Όλοι έχουμε υπερβεί τα όριά μας. Θλίψη, πόνος, κούραση, οργή, θυμός, όλα τα συναισθήματα είναι μαζί... και όμως κάποιοι από εμάς έδωσαν πραγματικά τη ζωή τους», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.198 νέα και 59 νεκροί - «Μαύρο» ρεκόρ με 400 διασωληνωμένους