ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Lockdown τύπου Κίνας τώρα! Κλείστε τα πάντα για 15 ημέρες

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Lockdown τύπου Κίνας τώρα! Κλείστε τα πάντα για 15 ημέρες
INTIME

Lockdown - Κορονοϊός: «Η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς δεν βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής, μιλώντας για την ανησυχητική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα με τον αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων να αυξάνεται συνεχώς, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου».

«Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί και η ανάσχεση της επιδημίας, δεν σημειώνεται στο βαθμό που θα θέλαμε. Δεν υπάρχει η επιπέδωση που περιμέναμε ότι θα πραγματοποιηθεί σταδιακά», εξήγησε ο κ. Βατόπουλος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ίσως τα αυστηρότερα μέτρα να είναι μονόδρομος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, τονίζοντας ότι «ενδεχομένως να χρειάζεται να σκεφτούμε άμεσα την επιβολή ενός αυστηρότερου lockdown, όπως έγινε στην Κίνα, για 15 ημέρες. Τα μέτρα εκεί ήταν πολύ πιο αυστηρά, φυσικά είναι διαφορετικές οι συνθήκες εκεί και εδώ. Πρέπει ωστόσο να εξετάσουμε και άλλα μέτρα για να προβούμε σε ένα τέτοιο βήμα, το οποίο όμως θα μπορούσε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα», είπε ο ίδιος.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε ότι προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να αποσυμφορηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο είναι ιδιαιτέρως επιβεβαρυμένο, πρέπει να λάβουμε εκ νέου μέτρα.

«Μπορεί να έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά. Γι' αυτό το λόγο δεν νομίζω ότι προς το παρόν είναι στο τραπέζι ένα πιθανό "άνοιγμα" της κοινωνίας. Όλοι θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα και να ανοίξει η αγορά αλλά δεν είναι εφικτό με τα δεδομένα που υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

Αναφερόμενος στον λόγο που το δεύτερο lockdown δεν έφερε τα αποτελέσματα που είχε το πρώτο του Μαρτίου, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε: «Στο πρώτο lockdown οι αριθμοί, όπως και η διασπορά του ιού, δεν ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα, ωστόσο ήδη από τον Αύγουστο, υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στην επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Υπουργείο Υγείας