ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Η ημερομηνία - «κλειδί» - Τότε θα κορυφωθεί η πανδημία

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Η ημερομηνία - «κλειδί» - Τότε θα κορυφωθεί η πανδημία

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Την ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για την αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων στο Newsbomb.gr - Αναμένεται «πίεση» στο ΕΣΥ

Για την μη επιθυμητή μείωση των κρουσμάτων, μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr, σημειώνοντας παράλληλα πως «τα κρούσματα δείχνουν να μην έχουν ιδιαίτερη αύξηση πλέον, ωστόσο ακόμη και το γεγονός ότι δεν καταγράφεται η μείωση του Μαρτίου οφείλεται στο γεγονός πως τα μέτρα δεν εφαρμόζονται σε καμία περίπτωση όπως εκείνα του πρώτου lockdown».

«Σημαντικό παράγοντα φυσικά παίζει και η τηλεργασία, η οποία δεν εφαρμόζεται στο ποσοστό που θα έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον αριθμό των διασωληνωμένων, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι «είναι λογικό να μην πέφτει, γιατί η διαδικασία από την επιμόλυνση και την ''δημιουργία κρούσματος'', μέχρι την διασωλήνωση απαιτεί κατά μέσο όρο πάνω από 15 ημέρες».

«Το σύστημα Υγείας είναι ''στο κόκκινο'', γιατί χρειάζεται ένας συγκεκριμένος χρόνος για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Αυτό δυστυχώς θα συμβεί με την αύξηση των θανάτων. Υπάρχει μία υστέρηση 2 εβδομάδες από την στιγμή που θα γίνεις κρούσμα μέχρι να διασωληνωθείς.»

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στο Newsbomb.gr ο κ. Σαρηγιάννης, «μέχρι προχθες υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων, χρειάζεται ακόμη ένα 15νθήμερο για να φτάσουμε στην κορύφωση της έξαρσης των διασωληνωμένων. Αυτό λοιπόν θα συμβεί περίπου στις 2 Δεκέμβρη και μετά σταδιακά θα δούμε τους αριθμούς να πέφτουν, για να υπάρξει η ισοπέδωση και η μείωση που αναμένουμε.», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα