ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Να μην ανοίξει τίποτα μέχρι το Μάρτιο»

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Να μην ανοίξει τίποτα μέχρι το Μάρτιο»
INTIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις«Να μην ανοίξουμε μέχρι τον Μάρτιο», πρότεινε ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, καθώς τα κρεβάτια της εντατικής είναι πλήρη.

«Χθες είχαμε πάλι 65-70 εισαγωγές αρρώστων, οι οποίοι είναι συμπτωματικοί, από την άλλη ακόμα και όσοι φεύγουν από το νοσοκομείο, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είναι στο έλεος του θεού», δήλωσε ο ίδιος.

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει καθώς όσο η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει αυτή την εικόνα, τόνισε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr. «Αυτό που ανησυχεί είναι ότι η διασπορά είναι μεγάλη και η ιχνηλάτηση δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς οι ασθενείς δεν έχουν κολλήσει από συγκεκριμένες εστίες διασποράς, αλλά από οπουδήποτε».

«Τα ποιοτικά στοιχεία είναι ανησυχητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τι οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, ο ίδιος εξήγησε πως «παρά τα μέτρα που υπάρχουν, τα οποία βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με το πρώτο lockdown, ο ιός δείχνει τα δόντια του, καθώς τροφοδοτούνται συνεχώς νέες μολύνσεις, ενώ παράλληλα το σύστημα Υγείας δεν είναι και το καλύτερο που υπάρχει».

Σχολιάζοντας τα σενάρια για το ενδεχόμενο άνοιγμα της κοινωνίας, ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», τόνισε ότι «δεν έχουμε δυνατότητα να απομονώσουμε τους μολυσμένους, επομένως σε μία τέτοια κατάσταση εάν ανοίξουμε τις εστίες υπερμετάδοσης, ο ιός θα εκραγεί. Αυτή την έκρηξη την φοβάμαι ιδιαιτέρως στο τρίτο κύμα, επειδή εμείς εδώ έχουμε δει κάτι παραπάνω από μία τραγική κατάσταση. Πάνω που λέμε ότι θα χαλαρώσουμε έρχεται μία νέα ανησυχητική κατάσταση στη Δράμα. Η διασπορά επομένως είναι μεγάλη», εξήγησε.

«Εάν δεν ελέγξουμε την μόλυνση που υπάρχει με μία απομόνωση ή ανίχνευση, δεν έχει νόημα να ανοίξει η κοινωνία».

Ο ίδιος λοιπόν, επεσήμανε ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα πάντα, όπως τώρα. «Η φωνή της Βορείου Ελλάδας είναι αυτή που δεν αντέχει το άνοιγμα της κοινωνίας. Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα έχουμε εθνική τραγωδία, τα κρούσματα θα είναι χιλιάδες. Με τέτοιες συνθήκες διασποράς το άνοιγμα σημαίνει διευκολύνουμε τις εστίες υπερμετάδοσης, επομένως θα προκύψει ένα τρίτο κύμα πολύ πιο δυνατό. Εγώ δεν μιλάω για άνοιγμα μέχρι τον Μάρτιο. Χρειάζεται εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αλλά όχι άρση και χαλάρωση», είπε ο κ.Καπραβέλος.

Αναφορικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων, δήλωσε ότι «όλοι θέλουμε να διασκεδάσουμε και να χαλαρώσουμε, αλλά αυτή την στιγμή προέχει η εθνική ασφάλεια και υγεία όλων. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown μέχρι τα… κάλαντα: «Κλείδωσε» και η δεύτερη παράταση - Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων