ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Μόνο με τόσα κρούσματα πρέπει να ανοίξει η αγορά

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Μόνο με τόσα κρούσματα πρέπει να ανοίξει η αγορά

Lockdown - Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: O καθηγητής μικροβιολογίας, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρθηκε στον υψηλό αριθμό που παρουσίασαν χθες τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αλλά και στο ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, μιλώντας για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, λόγω της αυξητικής πορείας νεκρών και διασωληνωμένων, εξήγησε ότι «πάντα υπάρχουν αυξομειώσεις, πρέπει να έχουμε υπομονή ούτως ώστε να δούμε εάν είναι τυχαία η αύξηση. Ωστόσο, φυσικά και οι αριθμοί μας ανησυχούν.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το μείζον ερώτημα του πότε θα αρχίσει να παρατηρείται μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, έκανε λόγο ο κ. Βατόπουλος, τονίζοντας πως «μέσα στην βδομάδα, πρέπει να δούμε μείωση στους αριθμούς. Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν, παρόλα αυτά χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή».

Αναφορικά με τις πιθανές ημερομηνίες που έχουν ακουστεί για άνοιγμα της αγοράς και άρση του καθολικού lockdown, ο καθηγητής επεσήμανε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Για να βγούμε και πάλι στην κοινωνία πρέπει ο αριθμός των κρουσμάτων να πέσει ακόμα και στα 200 ή 300, ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να σταματήσει η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Φυσικά, τα δεδομένα διαμορφώνονται ανάλογα με τα στοιχεία. H εστίαση, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το τελευταίο που θα ανοίξει, καθώς διατρέχει και τον μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς του ιού.»

«Ας κάνουμε υπομονή μία εβδομάδα και θα έχουμε όλες τις απαντήσεις, για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής», υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Κύριος λόγος που δεν βλέπουμε τα κρούσματα να υποχωρούν, όπως σχολίασε ο καθηγητής μικροβιολογίας, είναι το ότι «ξεκινήσαμε από έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων. To καλοκαίρι υπήρχε μέγαλη διασπορά σε ολόκληρη την Επικράτεια.», είπε ο ίδιος.

Σχετικά με τα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι «Εγώ προσωπικά, συντάσσομαι με όσους λένε ότι τα σχολεία δεν κάνουν τόσο μεγάλο κακό. Θεωρώ ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει πολλά οφέλη, κυρίως ψυχολογικά, τόσο για τους γονείς όσο και για τους μαθητές. Ο ιός είναι παντού, αυτό είναι σίγουρο, ωστόσο πιστεύω ότι δεν είναι τόσο μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς στα σχολεία.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται επίδομα 700 ευρώ στους υγειονομικούς - Πότε αναμένεται να καταβληθεί