ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Οι επόμενοι 2 μήνες είναι κρίσιμοι - Μέθοδος «ακορντεόν» αν χρειαστεί

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Οι επόμενοι 2 μήνες είναι κρίσιμοι - Μέθοδος «ακορντεόν» αν χρειαστεί

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί μέχρι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές επίπεδο, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αναφορικά με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε ένα παράθυρο ύφεσης, όπως φαίνεται από τους αριθμούς κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή γιατί ενδεχομένως να έχουμε ένα τρίτο κύμα».

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού, που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με το άνοιγμα της αγοράς, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η κατάσταση που θα προκύψει από αυτές. «Χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα ούτως ώστε να δούμε τα δεδομένα», επεσήμανε.

Όσον αφορά στον έντονο προβληματισμό που προκαλούν στους ειδικούς τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα μας, ο ίδιος ανέφερε πως «είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι.

Για την λεγόμενη μέθοδο ακορντεόν που δείχνει να εφαρμόζεται και στην χώρα μας, υπογράμμισε ότι «Μέχρι να εμβολιαστούν οι πολίτες, θα υπάρχει άνοιγμα και κλείσιμο της αγοράς. Είναι λογικό να επιτρέπονται και να απαγορεύονται δραστηριότητες, σε μία περίοδο πανδημίας, ανάλογα με τα δεδομένα που προκύπτουν».

«Όπως γίνεται και σε όλες τις άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα κλείνουν κάποιες δραστηριότητες και θα ανοίγουν κάποιες άλλες, μέχρι να εμβολιαστεί σημαντική μερίδα του πληθυσμού», είπε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.