ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θάνατος Βαλυράκη – Διασώστης στο Newsbomb.gr: Τα τραύματά του ήταν αμυντικά

Θάνατος Βαλυράκη – Διασώστης στο Newsbomb.gr: Τα τραύματά του ήταν αμυντικά
IN TIME

Ο Επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας Nίκος Αποστόλου, μίλησε στο Newsbomb.gr για το μυστήριο που πλανάται γύρω από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Το κουβάρι της υπόθεσης θρίλερ του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρμόδιες Αρχές, λαμβάνοντας υπόψιν την εμπλοκή ενός αλιευτικού το οποίο πραγματοποίησε ελιγμούς γύρω από το μικρό φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, αλλά και τους διαπληκτισμoύς μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο Επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας Nίκος Αποστόλου, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του Σήφη Βαλυράκη, μιλώντας για τις δύσκολες εκείνες στιγμές, τόνισε πως «Μας ενεργοποίησε το Λιμεναρχείο Χαλκίδας ότι υπάρχει αγνοούμενος. Ήμασταν 6 άτομα και ψάχναμε στις ακτές, μέχρι που 9 η ώρα τον βρήκανε.», είπε ο ίδιος και συνέχισε «Είχαμε απινιδωτή και τρέξαμε στο σημείο αλλά ο άνθρωπος δεν ήταν εν ζωή».

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρήκαν τη σορό του άτυχου πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «Είχε εμφανή χτυπήματα στον αντίχειρα και τον δείκτη, πιστεύω ότι προσπάθησε να προστατέψει το κεφάλι του, ο πνιγμός ήρθε δευτερευόντως».

«Ήταν εμφανές πως ο Σήφης Βαλυράκης, είχε χάσει πάρα πολύ αίμα και σε δεύτερο χρόνο πήρε νερό στους πνεύμονες. Αυτά που ακούγονται για εμπλοκή σκαφών και διαπληκτισμούς, μπορούν να εξακριβωθούν από τις αρμόδιες αρχές, γιατί τα σκάφη αυτά έχουν GPS, στο οποίο όταν χαθεί το σήμα αναζητάται και επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο που απαιτείται. Παράλληλα, υπάρχουν και κάμερες από εκεί που βρίσκονται τα ferry boats, επομένως μιλάμε για μία κατάσταση που μπορεί να ελεγχθεί. Η λιμενική αρχή μπορεί να βρει στοιχεία», τόνισε ο Επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο άνθρωπος αυτός, έχασε τις αισθήσεις του. Τα τραύματά του δείχνουν πως ήταν αμυντικά, επομένως εικάζω ότι ο άνδρας ήταν εν ζωή, προσπάθησε να κολυμπήσει προς την ακτή για να ζητήσει βοήθεια αλλά έχασε πάρα πολύ αίμα.», επεσήμανε ο Nίκος Αποστόλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές