ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας - Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας - Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές
IN TIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για το ενδεχόμενο παράτασης του καθολικού lockdown, τις μεταλλάξεις αλλά και την πίεση στο σύστημα Υγείας, μίλησε στο Newsbomb.gr, η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», κυρία Μίνα Γκάγκα.

Αναφορικά με τα σενάρια παράτασης του καθολικού lockdown στην Αττική, η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι δεν είναι η ώρα να κάνουμε προβλέψεις. «Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί καμία παράταση στο καθολικό Lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την πίεση στο σύστημα Υγείας, η ίδια επεσήμανε ότι «Σε εμάς, στο νοσοκομείο ''Σωτηρία'' υπάρχει αρκετή πίεση. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι γίνεται στα υπόλοιπα νοοσοκομεία, ωστόσο βλέπω ότι γίνεται μια προετοιμασία και ελπίζω να πάμε καλά».

Η κυρία Γκάγκα μίλησε και για τις μεταλλάξεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν ανησυχούν έντονα την παγκόσμια κοινότητα.

«Σε άλλες χώρες που έχουν μεταλλάξεις, τα πράγματα πάνε καλύτερα, όπως για παράδειγμα στην Βρετανία και την Πορτογαλία. Δεν βλέπω δηλαδή να συνεχίζει να υπάρχει έξαρση λόγω μεταλλάξεων. Στην Γερμανία από την άλλη έκλεισαν τα σύνορα, ωστόσο εγώ πιστεύω ότι η προφύλαξη παραμένει πάντα η ίδια - ανεξαρτήτως των μεταλλάξεων - δηλαδή το πρωταρχικό είναι να τηρούμε τα μέτρα. Εφόσον ακολουθούμε τα μέτρα και προχωράνε και οι εμβολιασμοί πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Οι μεταλλάξεις πράγματι είναι πιο μεταδοτικές, ωστόσο προέχει η τήρηση των μέτρων».

Στη συνέχεια απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι πιο θαναρηφόρες οι μεταλλάξεις τόνισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γενικότερα, δεν έχει προκύψει κάποια τέτοια έρευνα.

Όσον αφορά στον έντονο προβληματισμό που προκαλούν στους ειδικούς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το «τσουχτερό» κρύο, σε συνδυασμό με το ζήτημα της ενδοοικογενειακής διασποράς του κορονοϊού, η ίδια επεσήμανε πως «Τα μέτρα είναι τα ίδια και τα προβλήματα είναι τα ίδια, επομένως το βασικότερο είναι να μην συνωστιζόμαστε για πολλές ώρες σε κλειστούς χώρους. Σίγουρα το κρύο επηρεάζει τη διασπορά, λόγω του ότι δεν αερίζονται οι χώροι με την ίδια συχνότητα, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για την αποφυγή της μετάδοσης», επεσήμανε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.