ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρώτας στο Newsbomb.gr: Μούδιασα, δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ - Συνεργάστηκα δις με τον Λιγνάδη

Ρώτας στο Newsbomb.gr: Μούδιασα, δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ - Συνεργάστηκα δις με τον Λιγνάδη
Instagram

Ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας σχολίασε στο Newsbomb.gr, τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και το «ντόμινο» καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου

Ο απόφοιτος του Εθνικού θεάτρου, Ρένος Ρώτας, ο οποίος τοποθετήθηκε ως προς τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε πως είχε συνεργαστεί στο πλευρό του δις.

«Έχω συνεργαστεί δις με τον Λιγνάδη, όταν ήμουν 20 και 25 ετών αντίστοιχα. Δεν γνώριζα τίποτα, δυστυχώς, και λέω δυστυχώς γιατί και να μην είχα το θάρρος τότε να μιλήσω, σίγουρα τώρα θα το είχα βρει και θα είχα υπερασπιστεί αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το εάν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή του γενικότερα για τα όσα είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, ο κ. Ρώτας σχολίασε πως «Υπήρχαν αναφορές που αφορούσαν καθαρά ''κουτσομπολιά'' για την προσωπική του ζωή, ωστόσο επειδή δεν αφορούσαν μικρά παιδιά ή κάτι το οποίο να ήταν μεμπτό, δεν είχα ασχοληθεί, καθώς δεν θέλω να μπαίνω σε τέτοια πηγαδάκια τα οποία αφορούν ξεκάθαρα την προσωπική ζωή κάποιου».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, για τα συναισθήματα που βίωσε ο ίδιος ακούγοντας όλα αυτά, τόνισε ότι «Όταν άκουσα όλα αυτά που αναφέρθηκαν, μούδιασα. Την περίοδο των παραστάσεων, είχαμε καθημερινή επαφή, κάναμε καλλιτεχνικές και φιλικές συζητήσεις. Στενοχωρήθηκα, αιφνιδιάστηκα δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό».

«Προσωπικά από τον περίγυρό μου, δεν έχω ακούσει περιστατικά για παρόμοιες συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας. Μάλλον φόραγα παρωπίδες ή δεν ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω τώρα πως αυτό που λέγαμε ότι είναι η προσωπική ζωή του άλλου και δεν μας αφορά, μας αφορούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Σχετικά με τις τοποθετήσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ίδιος επεσήμανε πως «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθεί να δικαιολογηθεί μέσω του επιχειρήματος πως δεν ήξερε. Δεν έπρεπε να ξέρει;» αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν γίνεται να μην έχεις ξεψαχνίσει το παρελθόν ενός ανθρώπου, βάζοντάς τον σε τέτοια σημαντική θέση. Έπρεπε να ρωτήσει, να ψάξει και να μάθει. Η δυσαρέσκεια των ανθρώπων του χώρου μας δεν ξεκινάει με αυτό το περιστατικό για τον κ. Λιγνάδη, αλλά υπάρχει και από πιο πριν, αφορά δηλαδή την συνολικότερη διαχείρισή της. Οφείλει η ίδια να αφουγκραστεί αυτή τη συνολική δυσαρέσκεια που υπάρχει και να πράξει αυτό που πρέπει. Η θεωρητική συγγνώμη δεν μου λέει κάτι. Όταν υπάρχει μία πλειοψηφία που είναι δυσαρεστημένη με τον καπετάνιο της, πρέπει ο ίδιος ο καπετάνιος, να λάβει δραστικά μέτρα και όχι να μείνει σε θεωρητικές δηλώσεις».

Ο γνωστός ηθοποιός παίρνοντας θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, είπε ότι «Δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές σε ανθρώπους του χώρου μας, έχουμε χρέος να ενσαρκώνουμε μια καλύτερη ζωή, να δείχνουμε πώς μπορούμε να χτίσουμε κάτι ομορφότερο και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Δεν γίνεται εμείς οι ίδιοι να είμαστε μαύροι», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.