ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Αντιμετωπίζουμε το κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη - Τι είπε για το Πάσχα

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Αντιμετωπίζουμε το κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη - Τι είπε για το Πάσχα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, σχετικά με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρά το lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «οι αριθμοί που βλέπουμε σήμερα δεν έχουν καμία σημασία με αυτούς του φθινοπώρου, πρώτον λόγω του μεγάλου αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται και δεύτερον χάρη στο lockdown στο οποίο βρίσκεται η χώρα, το οποίο εάν δεν ήταν σε ισχύ αυτή τη στιγμή θα βλέπαμε εικόνες τύπου Πορτογαλίας, όπου υπήρξαν 10.000 θύματα κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος».

«Άρα αυτή τη στιγμή οι κόποι μας δεν είναι μάταιοι καθώς τιθασσεύουμε το κύμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις μεταλλάξεις του ιού οι οποίες μεταδίδονται με ταχύτερο ρυθμό».

Για την πολυπόθητη μείωση των κρουσμάτων και το πότε αναμένεται να συμβεί, ανέφερε πως «το ιίκο φορτίο δείχνει σταθεροποίηση, επομένως υπάρχει η πρόβλεψη ότι δεν θα δούμε μεγάλες αυξήσεις, όπως δείχνουν τα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες το ιίκο φορτίο είναι ισοδύναμο».

Σχολιάζοντας την παράταση του Lockdown, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο κ. Εξαδάκτυλος, επεσήμανε πως εφόσον στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, το ιίκο φορτίο είναι ισοδύναμο και με δεδομένο ότι έχουμε διαφορετικού επιπέδου περιορισμούς στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, με την μεν Αττική μάλλον να πέφτει και τη δε Θεσσαλονίκη να ανεβαίνει, τότε ίσως να μπορούμε να έχουμε ένα βήμα χαλάρωσης στην πρώτη και ένα βήμα αυστηροποίησης στη δεύτερη. Πρακτικά όταν επετράπησαν στις 14 Δεκεμβρίου το click away, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, το ψάρεμα και το κυνήγι με 558 στις ΜΕΘ εκείνη την ημέρα, αυτό δεν επέδρασε αρνητικά στην εξάλειψη της πανδημίας, η οποία συνέχισε να μειώνεται».

Σχετικά με το κατά πόσο όλο αυτό που βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο Πάσχα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 1 εκατ. ανθρώπους οι οποίοι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει, και περιμένουμε και περίπου 1 εκατ. εμβόλια μέσα στο Μάρτιο, επομένως το Πάσχα θα είμαστε σε πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτη που βιώσαμε πέρυσι, προς το καλύτερο».

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.