ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν ελαττώνονται τα κρούσματα - Η ημερομηνία - κλειδί για το Πάσχα

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν ελαττώνονται τα κρούσματα - Η ημερομηνία - κλειδί για το Πάσχα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην Αττική, αλλά και ποια θα είναι η κατάσταση το Πάσχα του 2021, μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, στο Newsbomb.gr.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στοNewsbomb.gr σχολίασε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ιδιαιτέρως στην Αττική, επισημαίνοντας πως «δεν ελαττώνονται τα κρούσματα όπως θα θέλαμε, τόσο λόγω της επικράτησης των νέων μεταλλάξεων, όσο και εξατίας της κόπωσης του πληθυσμού, ο οποίος δεν ενστερνίζεται τα μέτρα έτσι όπως θα έπρεπε».

«Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στο υγειονομικό ασφαλές και στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κόστος που υπάρχει, ωστόσο η κεντρική ιδέα είναι να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο εμβολιασμός. Το σημαντικό είναι να προφυλαχτούν οι πιο ευάλωτοι, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα γιατί η ανεξέλεγχτη διασπορά του ιού θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ακόμη παράτασης του lockdown στη χώρα μας, τονίζοντας πως πρόκειται περισσότερο για μία πολιτική απόφαση παρά ιατρική, καθώς είναι σημαντική παράμετρος το πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει η κοινωνία.

Όπως υπογράμμισε ωστόσο το «άνοιξε-κλείσε» της αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα δεν προσφέρει καμία βοήθεια στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Σχετικά με το κατά πόσο το Πάσχα θα δούμε καλύτερες εικόνες, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν ακόμη και οι μετακινήσεις τόνισε ότι «Στο Ισραήλ ένα μήνα μετά την πρώτη δόση άρχισε να φαίνεται ελάττωση και επιπέδωση στις νέες μολύνσεις, επομένως έχουμε καιρό ακόμη, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως είμαστε αρκετά καλά σε σχέση με άλλα κράτη. Για το Πάσχα όμως, θα μπορούμε να ξέρουμε γύρω στις 15 Απριλίου, 15 περίπου ημέρες πριν έρθει».

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.