ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σεισμός Ελασσόνα – Δήμαρχος Μουζακίου στο Newsbomb.gr: Φοβισμένος ο κόσμος – Δεν υπάρχουν ζημιές

Σεισμός Ελασσόνα – Δήμαρχος Μουζακίου στο Newsbomb.gr: Φοβισμένος ο κόσμος – Δεν υπάρχουν ζημιές

Σεισμός: Φόβος και αγωνία για ισχυρούς μετασεισμούς επικρατεί στο Μουζάκι Καρδίτσας, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (03/03).

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για περιοχές της Κορίνθου που ένιωσαν τη δόνηση.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης μίλησε στο Newsbomb.gr περιγράφοντας τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6 Ρίχτερ.

«Ό σεισμός ήταν πολύ έντονος και είχε μεγάλη διάρκεια. Εγώ ήμουν στο δημαρχείο και πετάχτηκα έξω, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Δήμου. Το σημαντικό είναι πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εκκένωσαν με ταχύτατες ενέργειες όλα τα σχολεία του Δήμου μας και δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός παιδιού», ανέφερε ο κ. Στάθης.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν ζημιές στο Δήμο Μουζακίου, ο κ. Στάθης ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές, επισημαίνοντας πως κλιμάκια του Δήμου ελέγχουν όλη την πόλη.

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού στην παρακάτω φωτογραφία:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ταρακουνήθηκε όλη η κεντρική και βόρεια Ελλάδα