ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παναγιώτης Τζίμας: Ο κορυφαίος αρτοποιός στην Ευρώπη είναι Έλληνας

Παναγιώτης Τζίμας: Ο κορυφαίος αρτοποιός στην Ευρώπη είναι Έλληνας

Ο Παναγιώτης Τζίμας είναι ο EUROPEAN MASTER BAKER 2021.

Η ελληνική αρτοποιία είναι η κυρίαρχη στην Ευρώπη και μάλιστα με άξιο πρεσβευτή.

Ο Παναγιώτης Τζίμας απέσπασε πρόσφατα την διάκριση του European Master Baker με τις δημιουργίες του, τις γνώσεις του και το μεράκι του και έκανε όλη την Ευρώπη, να γεύεται την ελληνική αρτοποιία.

Ο ίδιος μιλά στο Newsbomb.gr για την απονομή του, για το πώς έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, για την ελληνική γαστρονομία. Τονίζει δε πως δύναμη, έμπνευση αλλά και ηρεμία αντλεί από την οικογένεια του.

Η ιστορία του Παναγιώτη Τζίμα είναι αξιέπαινη, καθώς ξεκίνησε στα 12 του για βιοποριστικούς λόγους να δουλεύει σε φούρνους στην Σαλαμίνα. Πέρασε πολλές δυσκολίες και μεγάλα κύματα μέχρι να γίνει ο κορυφαίος όλων. Σήμερα εργάζεται στους

Μύλους ΚΕΠΕΝΟΥ ως Master Baker και είναι μέλος του Acropolis chefs club of Attica.

Οι εμπνεύσεις του και οι δημιουργίες του είναι αντικείμενο συζήτησης.

Στην κορυφή της Ευρώπης, ήταν μια δικαίωση για εσάς;

«Ήταν η κατάκτηση άλλης μια βουνοκορφής από τις πολλές που πρέπει να έχουμε όλοι μας σαν στόχο στην ζωή μας . Απλά η συγκεκριμένη ήταν μια δικαίωση που ήρθε μετά από 34 χρόνια μέσα στον χώρο της Αρτοποιίας».

Πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη, ποιες είναι οι ελληνικές γεύσεις που σαγηνεύουν τους ουρανίσκους των Ευρωπαίων;

«Η Ελλάδα μας είναι παγκοσμίως γνωστή , Έχουμε πρωτογενή τομέα ανεκμετάλλευτο, ο Ευρωπαίος διψάει για ότι έχει σχέση με εμάς αρκεί να του προσφέρουμε μεράκι και αγάπη στον ουρανίσκο του και πάντα με σεβασμό».

Πως ξεκίνησε το ταξίδι στην γαστρονομία;

Από την ηλικία των 12 ετών στην αρχή για βιοποριστικούς λόγους

«Όμως πολύ γρήγορα ένιωσα αυτή την μαγική έλξη- μαγεία της δημιουργίας . Είναι έρωτας να παίρνεις πρώτη ύλη και δημιουργείς προϊόντα».

Ποιες ήταν οι επιρροές σας;

«Είμαστε Έλληνες και ως Έλληνες οφείλουμε να κρατάμε τίς παραδόσεις μας. Τα τελευταία 15 χρόνια δημιουργώ δικές μου συνταγές που φέρουν άρωμα και γεύσεις της χώρας μας. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν και στο πρώτο βιβλίο μου».

Μένετε στην Σαλαμίνα με την οικογένεια σας, ο τόπος σας είναι ένας πόλος δύναμης και ενέργειας;

«Έχω γεννηθεί στην Αθήνα και μένω στην πανέμορφη Σαλαμίνα με την υπέροχη οικογένεια μου. Ο τόπος μου μου είναι το ησυχαστήριο και το στρατηγείο να παίρνω την δύναμη να συνεχίσω αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας».

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

«Ό,τι έχει Ελλάδα μέσα και είναι γαστρονομικά αποδεκτό».

Η μαγειρική είναι μαγεία;

«Η μαγειρική εκτός από μαγιά είναι πάθος- εξάρτηση».

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Ετοιμάζω ένα βιβλίο με συνταγές το οποίο θα απευθύνεται από την ρομαντική καθημερινή νοικοκυρά μέχρι τον απαιτητικό επαγγελματία

Ο άλλος μου στόχος είναι να πάρει η Ελλάδα μας την θέση που της ανήκει στην παγκόσμια σκακιέρα της γαστρονομίας και να δημιουργήσω νέες γεύσεις με βάσει την παράδοση μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.