ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζωή Κρονάκη στο Newsbomb.gr: «Επιτυχία είναι να μιλάς αληθινά» και να απευθύνεσαι σε όλες τις ομάδες

Ζωή Κρονάκη στο Newsbomb.gr: «Επιτυχία είναι να μιλάς αληθινά» και να απευθύνεσαι σε όλες τις ομάδες

«...Επιτυχία είναι να αφουγκράζεσαι την κοινωνία που αλλάζει, να αγκαλιάζεις το διαφορετικό και να σκέφτεσαι έξω από στερεότυπα». Η Ζωή Κρονάκη μιλά στο Newsbomb.gr για την εκπομπή που έγινε must για τις μαμάδες όλων των ηλικιών.

Οι μαμάδες (αλλά και οι μπαμπάδες και τα παιδιά) περιμένουν με ανυπομονησία την αγαπημένη τους εκπομπή που ξεκινά σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ2. Το Μαμά-δες αφού κάνει πρεμιέρα! Μια εκπομπή που τις ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις, για τα νέα που αφορούν τα παιδιά τους και την οικογένεια τους, για τις νέες τάσεις σε μαγειρική, σε τεχνολογίες.

Η Ζωή Κρονάκη παρουσιάζει το «Μαμά-δες» και μιλάει στο Newsbomb.gr για την εκπομπή που έγινε το must για τις μαμάδες όλων των ηλικιών.

Μοιράζεται μαζί μας στιγμές τηλεοπτικές οι οποίες χαράχτηκαν στην μνήμη της αφού οι δυνατές συνεντεύξεις της πέρυσι συγκίνησαν το τηλεοπτικό κοινό με τις γυναίκες ηρωίδες που ανέδειξε.

Τα παιδιά της είναι οι πιο αυστηροί κριτές της και φυσικά δίνει μεγάλη βαρύτητα στα σχόλια τους.

Τι υπόσχεται για την φετινή σεζόν; Συγκινητικές αφηγήσεις από γνωστές μαμάδες και από μαμάδες της διπλανής πόρτας, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και κράτησαν στην αγκαλιά τους το παιδί τους.

Γονείς που, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουν, παλεύουν καθημερινά, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, γυναικολόγοι, διατροφολόγοι, αναπτυξιολόγοι και εκπαιδευτικοί δίνουν τις δικές σου συμβουλές σε όλους τους γονείς.

Ενώ θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για παιδιά και γονείς, μαγειρική, αλλά και γυναικεία θέματα έχουν την τιμητική τους.

Στο τέλος κάθε εκπομπής, ένας διάσημος μπαμπάς θα έρχεται στο «Μαμά-δες» και αποκαλύπτει πώς η πατρότητα άλλαξε τη δική του ζωή.

Δεύτερη χρονιά Μαμά-δες… Μια επιτυχημένη εκπομπή για δεύτερη σεζόν; Ποια ήταν η «συνταγή» της επιτυχίας; Έλειπε μια τέτοια εκπομπή από την ελληνική τηλεόραση;

«H περσινή χρονιά ήταν για την εκπομπή Μαμά-δες η χρονιά που συστήθηκε στο κοινό. Από την αρχή τα μηνύματα που λάβαμε ήταν πολύ θετικά. Αυτό που καταλάβαινα μιλώντας και με τον κόσμο ήταν ότι όντως έλειπε μια τέτοια εκπομπή από την ελληνική τηλεόραση. Μια εκπομπή γύρω από την ελληνική οικογένεια που στόχο είχε να ενημερώσει , να ευαισθητοποιήσει και να περάσει τα δικά της κοινωνικά μηνύματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει συνταγή επιτυχίας . Για εμένα επιτυχία είναι η ομάδα που δημιουργήσαμε με κοινό όραμα, στόχο και αισθητική. Επιτυχία είναι να μιλάς αληθινά και να απευθύνεσαι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλες τις μορφές οικογένειας. Να αφουγκράζεσαι την κοινωνία που αλλάζει, να αγκαλιάζεις το διαφορετικό και να σκέφτεσαι έξω από στερεότυπα. Αυτό κάναμε στις «Μαμά-δες» και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ερτ που τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί και δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους και νέες εκπομπές , που πίστεψε σε εμάς και μας έδωσε αυτό το βήμα».

Θεωρείς ότι συμβάλλεις θετικά στην καθημερινότητα των γονέων αλλά και των παιδιών μέσα από την εκπομπή σου; Τι σου λένε οι γονείς στο δρόμο;

«Μπορεί κάποια θέματα της εκπομπής να είναι χρηστικά και να δίνουν κάποιες πληροφορίες που θα κάνουν την καθημερινότητα των γονιών πιο εύκολη όμως ο ουσιαστικότερος στόχος της εκπομπής είναι τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε . Πλέον με το διαδίκτυο και την ευκολία της πληροφορίας ο κάθε γονιός μπορεί να βρει όσα τον ενδιαφέρουν με ένα απλό κλικ. Όμως, το να του μεταφέρεις το συναίσθημα, το να τον βάλεις στη διαδικασία να σκεφτεί με έναν άλλον τρόπο, διαφορετικό από αυτόν που έχει συνηθίσει και έχει διδαχθεί, αυτό θεωρώ ότι είναι το δικό μας στοίχημα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια γυναίκα με σταμάτησε στο δρόμο και μου είπε: «Σας βλέπω. Δεν είμαι μαμά όμως, ταυτίζομαι με την εκπομπή. Ειδικά με γυναίκες που έχω δει στην εκπομπή σας και υπερασπίζονται το δικαίωμα τους να επιλέγουν να μην γίνουν μαμάδες, κόντρα στην πίεση της κοινωνίας». Για μένα αυτό το σχόλιο ήταν μαγικό. Γιατί ήταν έξω από τα κλισέ».

Τα παιδιά σου παρακολουθούν την εκπομπή, σου κάνουν παρατηρήσεις τι τους αρέσει και τι όχι;

«Φυσικά και την βλέπουν. Θέλοντας και μη αφού η τηλεόραση εκείνη την ώρα παίζει ΕΡΤ2.

(γέλια). Τώρα χωρίς πλάκα μου κάνει εντύπωση που έχουν άποψη για τα θέματα σ αυτήν την ηλικία. Η κόρη μου συνήθως μου ασκεί κριτική για τις στυλιστικές μου επιλογές και ο γιος μου «κολλάει» όταν βλέπει κάποιο παιδάκι να μαγειρεύει στην στήλη της μαγειρικής».

Τι θα δούμε αυτή τη σεζόν, δώσε μας μια γεύση…

«Συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Ούτε ομάδα!!!! Και φέτος θα συνεχίσουμε τις πολύ δυνατές μας συνεντεύξεις με γνωστά πρόσωπα, τα συγκινητικά true stories που προσωπικά με καθηλώνουν, θα έχουμε στήλες με θέματα ιατρικά, συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, tips ομορφιά και φυσικά την καθιερωμένη στήλη μας «Μπαμπά μίλα» με αγαπημένους μπαμπάδες και πολλά challenges».

Ποιες ήταν οι πιο δυνατές στιγμές την προηγούμενη τηλεοπτική περίοδο;

«Είναι τόσες οι φορές που έχω κλάψει σε γύρισμα. Τόσες οι φορές που γύρισα σπίτι και δεν μπορούσα να διαχειριστώ το συναίσθημα μου. Δυνατή στιγμή ήταν όταν συνομίλησα με μια μαμά που έκανε 3 εξωσωματικές προκειμένου να γεννήσει το παιδί που θα αποτελούσε τον συμβατό δότη για να σωθεί το μεγαλύτερο της παιδί. Δυνατή στιγμή ήταν όταν έκανα συνέντευξη με ένα φρέσκο κορίτσι που ήταν καθηλωμένο σε ένα αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα. Πίστεψε στον εαυτό της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, τα θήλασε και ήταν απολύτως λειτουργική εντός και εκτός σπιτιού. Αν αυτό δεν είναι μήνυμα δύναμης ποιο είναι; Τέτοιες δυνατές στιγμές υποσχόμαστε στον τηλεθεατή και στις φετινές «Μαμά-δες»».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στις μαμάδες;

«Να χαλαρώσουν. Να ακούν τον εαυτό τους και να μην έχουν την απαίτηση να τα κάνουν όλα τέλεια. Κανείς δεν είναι τέλειος. Κάποια στιγμή ένας ψυχολόγος μου είχε πει «Είμαστε οι καλύτεροι γονείς για τα παιδιά μας αφού ο γνώμονας είναι η ανιδιοτελής αγάπη». Ακόμα να ακούν τα παιδιά τους, χαμηλώνοντας στο ύψος τους. Από τη στιγμή που το έχω εφαρμόσει, μπόρεσα να κατανοήσω καλύτερα τα παιδιά μου».

Ο Πλιάτσικας σε ένα παλιότερο τραγούδι του έλεγε, ότι αν θα μπορούσε τον κόσμο να άλλαζε θα έβαφε γαλάζια τη θάλασσα, η Ζωή Κρονάκη τι θα έκανε αν μπορούσε για να αλλάξει τον κόσμο;

«Τι ωραίο τραγούδι !!! Αν είχα λοιπόν αυτό το μαγικό ραβδάκι να αλλάξω τον κόσμο θα έριχνα μια αστερόσκονη στον καθένα να βρει την δύναμη να αλλάξει μόνος του. Γιατί η συνολική αλλαγή προέρχεται από την εξατομικευμένη αλλαγή και η ενέργεια του ενός επηρεάζει την ενέργεια του συνόλου. Οι άνθρωποι συνήθως ξέρουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε, αλλά δεν βρίσκουμε το κουράγιο να προχωρήσουμε σ’ αυτήν την αλλαγή. Αντιθέτως παραμένουμε «κολλημένοι» σε πρότυπα που έχουμε μάθει να ανακυκλώνουμε. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν ο καθένας άλλαζε τον εαυτό του, εξελισσόταν και πίστευε στο ευρύτερο καλό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.