ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πλεύρης στο Newsbomb.gr: Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει - Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης κατόπιν συναλλαγής

Πλεύρης στο Newsbomb.gr: Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει - Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης κατόπιν συναλλαγής

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών – «Κάνει τις τελευταίες τακτοποιήσεις»

Θνησιγενή χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - «προθύμων» το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Newsbomb.gr και στον Βασίλη Σκουλαράκο.

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης κατόπιν συναλλαγής καθώς άτομα που ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στηρίζουν την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τη Συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης κατόπιν συναλλαγής δεν μπορεί να σταθεί. Πρόκειται για μια θνησιγενή κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να αντέξει και απλά έχει να κάνει τις τελευταίες ”τακτοποιήσεις”», σημειώνει.

Όσον αφορά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Πλεύρης την χαρακτηρίζει εθνικά επικίνδυνη διότι για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος εκχωρεί στους Σκοπιανούς την μακεδονική ταυτότητα και την μακεδονική Γλώσσα.

«Ελπίζω ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, έστω και με αποχή κάποιων κομμάτων, ώστε να εκτεθούν αυτοί που κάναν τη συναλλαγή. Διότι είναι βέβαιο πως αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει τους 151 θα υποχρεώσει αυτούς που ψήφισαν θετικά στην ψήφο εμπιστοσύνης να ψηφίσουν και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έτσι θα πέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής» αυτής της συναλλαγής», αναφέρει το στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Πλεύρης στρέφει τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως είναι ανακριβές ότι με την ιθαγένεια δεν δημιουργείται εθνότητα, αλλά απλώς υπηκοότητα.

«Η ιθαγένεια πράγματι συνδέεται με την νομική κατάσταση του πολίτη με το κράτος, δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι Έλληνας στην ιθαγένεια , αλλά να ανήκει σε άλλο έθνος γιατί έχει πολιτογραφηθεί. Δεν υπάρχει όμως ιθαγένεια που να μην απαντά και σε έθνος. Άπαξ και υπάρχει αναγνωρισμένη ιθαγένεια, υπάρχει και εθνότητα. Συνεπώς αναγνωρίζοντας την Μακεδονική ιθαγένεια αποδέχεσαι ότι κάποιοι άνθρωποι πολιτογραφούνται ως Μακεδόνες και επομένως μπορούν να έχουν και αντίστοιχο έθνος».

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Πλεύρη:

Σχετικές ειδήσεις