ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοτικές εκλογές 2019: Δημοσκόπηση - «κόλαφος» για τη Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

Δημοτικές εκλογές 2019: Δημοσκόπηση - «κόλαφος» για τη Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

Σαφές εκλογικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τη δημαρχία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, ο Νίκος Ταχιάος προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,6%, τη στιγμή που η «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, φιγουράρει δεύτερη και… καταϊδρωμένη με ποσοστό υποδιπλάσιο στο 11,0%.

Στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,8% είναι ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, Σπύρος Βούγιας, ενώ στην τέταρτη θέση και με ποσοστό 8,1% βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος δεν πήρε το χρίσμα από τη «γαλάζια» παράταξη και κατεβαίνει ως «αντάρτης».

Ακολουθούν, εξάλλου, ακόμα δύο υποψήφιοι από τη Δεξιά: Ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και μετέπειτα περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης (6,0%) και ο κεντροδεξιός πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας (5,5%).

Σε μικρότερες ποσοστά κινούνται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο κεντροαριστερός Πέτρος Λεκκάκης (2,3%), ο πρώην κεντροδεξιός αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%) και ο πρώην αντιδήμαρχος Μάκης Κυζιρίδης (1,6%), ενώ τελευταίος φιγουράρει ο Οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος (1,6%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ερώτημα «αν είχατε τη δεύτερη Κυριακή να επιλέξετε ανάμεσα στο Νίκο Ταχιάο και την Κατερίνα Νοτοπούλου, ποιον θα προτιμούσατε για δήμαρχο;», το 48,3% επιλέγει τον κ. Ταχιάο και το 23,6% την κυρία Νοτοπούλου, ενώ το 28,1% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος διαρκείας – Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα (pics)

Νέα δημοσκόπηση «βόμβα» - Εκπλήξεις και ανατροπές

Σχετικές ειδήσεις