ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νικολοπούλου στο Newsbomb.gr: Τα αναδρομικά των συνταξιούχων πονοκέφαλος στην επόμενη κυβέρνηση

Νικολοπούλου στο Newsbomb.gr: Τα αναδρομικά των συνταξιούχων πονοκέφαλος στην επόμενη κυβέρνηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, για την τελική ρύθμιση στο θέμα των αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Η δικηγόρος Όλια Νικολοπούλου μίλησε στο Newsbomb.gr για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με την κυρία Νικολοπούλου «οι συνταξιούχοι κατά την νομική άποψη της σημερινής κυβέρνησης δικαιούνται μόνο για ένα 10μηνο αναδρομικά. Η εξέλιξη αυτή αφορά 1.400.000 συνταξιούχους κόστους 3,2 δις. Το ποσό είναι 6.000 συν τα δώρα».

Για τις παράνομες κρατήσεις από τον Ιούνιο 2015 έως και τον Μάιο 2016 η κυρία Νικολοπούλου αναφέρει « ακόμη και η απόφαση του ΣτΕ δεν στάθηκε εμπόδιο για την Κυβέρνηση η οποία συνέχιζε να κάνει μειώσεις σε 1.400.000 συνταξιούχους σε σειρά Ταμείων και μετά την απόφαση» αυτή και συνέχισε «η Κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι από Μάιο 2016 και μετά, δεν υπάρχουν παράνομες μειώσεις επειδή οι παλιές συντάξεις επανυπολογίστηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου και οι παράνομες περικοπές απορροφήθηκαν καθώς ο επανυπολογισμός έφερε χαμηλότερες συντάξεις….Και ότι τα ποσά επιστροφών για 10 μήνες παράνομων μειώσεων φτάνουν έως τις 6.000 ευρώ».

Όπως τονίζει η κυρία Νικολοπούλου «στους συνταξιούχους οφείλουν αναδρομικά για 42 μήνες τα οποία ξεπερνούν -μαζί με τα Δώρα- ακόμη και τις 30.000 ευρώ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αναφορικά με το πώς θα πληρωθούν όλα αυτά τα ποσά η κυρία Νικολοπούλου απάντησε πως «μάλλον με δόσεις».

Για την εκτίμησή της για το ποια θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζλήτημα η κυρία Νικολοπούλου ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης είπε πρόσφατα ότι θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις».

Αναμένουμε τελικά τι θα αποφασισθεί προς όφελος των συνταξιούχων και προς τήρηση των επιταγών της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Εφορία: Σε ποιους επιστρέφει χρήματα και πότε

Συντάξεις Ιουλίου 2019: Ξεκινούν σήμερα (25/6) οι πληρωμές

Σχετικές ειδήσεις