ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Να σταματήσει τώρα ο επανυπολογισμός των συντάξεων»

Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Να σταματήσει τώρα ο επανυπολογισμός των συντάξεων»

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν όλες οι συντάξεις από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Για το μείζον θέμα του επανυπολογισμού αλλά και της προσωπικής διαφοράς μίλησε στο Newsbomb.gr ο γνωστός εργατολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος «θα πρέπει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να σταματήσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων καθώς οδηγεί στην μείωση τους» εκτιμά ο κ. Μητρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης τόνισε ότι το θέμα των εκκαθαριστικών βρίσκεται στις προτεραιότητες μαζί με την απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Μάλιστα η ανεξάρτητη Αρχή έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αναφορών από πολίτες που διαμαρτύρονται επειδή ο ΕΦΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει απόφαση επανυπολογισμού της σύνταξής τους που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).

«Περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχοι τρέμουν τον επανυπολογισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός «θα οδηγήσει στην μείωση των συντάξεων τους» ανέφερε ο γνωστός καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «θα είναι καταστροφικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων» που είχαν εκδοθεί έως τις 13 Μαΐου του 2016 (δημοσίευση ν. Κατρούγκαλου γιατί όπως επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος «οδηγεί στην δραστική μείωση των περισσοτέρων από αυτές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΕΦΚΑ δεν έχει εκδώσει από τις αρχές του έτους ενημερωτικά σημειώματα, στα οποία θα έπρεπε να φαίνονται τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού των παλαιών συντάξεων με βάση τον τελευταίο νόμο. Έτσι από τους συνταξιούχους κατατίθενται δικαστικές προσφυγές οι οποίοι ζητούν ενημέρωση για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους «ήταν η πιο βάρβαρη θεσμική παρέμβαση του ν. Κατρούγκαλου ( 4387/2016) αφού σύμφωνα με το άρθρο 14 του συγκεκριμένου νόμου έπρεπε να επανυπολογιστούν όλες οι "παλιές" συντάξεις (έως τον Μάιο του 2016) να εξαχθεί η προσωπική διαφορά και εν συνεχεία να καταργηθεί στο σύνολο ή σε μεγάλο μέρος της » ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος .

Υπενθυμίζεται πως προσφυγές έχουν καταθέσει και οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν το διάστημα μεταξύ 13 Μαΐου 2016 και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και έχουν δικαίωμα προσωπικής διαφοράς «η νέα κυβέρνηση που ήρθε με κεντρικό σύνθημα την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου θα πρέπει να αναστείλει άμεσα την παραπάνω "βάρβαρη" ρύθμιση, να ακυρώσει κάθε διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων και να ενημερώσει σχετικά όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι για μία τριετία ζούνε με το άγχος του επανυπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση 120 δόσεων: Με 20 ευρώ το μήνα θα εξοφλούνται χρέη μέχρι και 3.000 ευρώ

Αγορές με κάρτα; Ποιες είναι οι αλλαγές - Από πότε θα εφαρμοστούν

Σχετικές ειδήσεις