Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το Γιβραλτάρ βγήκε από την πανδημία και το Newsbomb.gr βρήκε τον Έλληνα που το… έζησε

Χρήστος Γιαννούλης Χρήστος Γιαννούλης

Ο Αλέξης Μεσσάλας έζησε την αρχή και το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στο Γιβραλτάρ, της χώρας που πλέον ζει την κανονικότητα, και αναλύει στο Newsbomb.gr την εμπειρία του στην… άκρη της Μεσογείου.

Ο κορονοϊός σχεδόν εδώ και 1,5 χρόνο έχει βάλει σε μια διαδικασία αλλαγής της καθημερινότητας όλο τον πλανήτη. Ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα περνάει μέσα από τα εμβόλια, πέρα από τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν όλες οι χώρες αλλά και οι πολίτες καθημερινά, με μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης να έχει διανύσει όλη αυτή την απόσταση και να ζει πλέον… όπως παλιά.

Ο λόγος για το Γιβραλτάρ, μια χώρα περίπου 35.000 κατοίκων, η οποία έχει εμβολιάσει το συντριπτικό μέρος του πληθυσμού της – αλλά και όσων την επισκέπτονται καθημερινά για λόγους εργασίας προερχόμενοι από την Ισπανία- με αποτέλεσμα πλέον να ζει ελεύθερα!

Χωρίς υποχρεωτικές μάσκες, με ανοικτά καταστήματα εστίασης και εμπορίου, με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των ανθρώπων και με μια ζωή που θέλουμε μελλοντικά να αποκτήσουμε όλοι μας.

Αλέξης Μεσσάλας στο Newsbomb.gr
Ο Έλληνας προπονητής που έζησε στο Γιβραλτάρ, μίλησε στο Newsbomb.grNewsbomb.gr

«Ευχή μου είναι να γίνουμε σύντομα… Γιβραλτάρ», είπε στο Newsbomb.gr ο Αλέξης Μεσσάλας, ο Έλληνας προπονητής βόλεϊ που βρέθηκε στον «Βράχο» που χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική.

Ο Αλέξης Μεσσάλας, όπως δήλωσε στην κάμερα του Newsbomb.gr, βρέθηκε στο Γιβραλτάρ στην αρχή της πανδημίας και όταν τελείωσε το πρόγραμμα με το οποίο συνεργάστηκε και προπόνησε την εθνική ομάδα Beach Volley της χώρας, το κρατίδιο ήδη είχε βγει από τη δίνη του κορονοϊού.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Έλληνας προπονητής, καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι το Γιβραλτάρ επί της ουσίας ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι, επωφελήθηκε του προγράμματος εμβολιασμού της Μεγάλης Βρετανίας, πήρε πολύ γρήγορα τις απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου της Pfizer και έτσι κατάφερε να χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Γιβραλτάρ καθημερινότητα
Τα χαμόγελα και η κανονική ζωή έχουν επιστρέψει στο ΓιβραλτάρAP Images

Μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, πέρα από το πώς βίωσε την πανδημία, είχαν και όσα είπε ο Αλέξης Μεσσάλας για τη συνολική του εμπειρία στο Γιβραλτάρ. Για τις διαφορές στην κουλτούρα με την Ελλάδα στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Παράλληλα, ο νεαρός προπονητής στάθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει έτσι ώστε να επιβιώσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη χώρα μας, έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κι έκανε κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν να ασχοληθούν με το Beach Volley καθώς είναι ένα από τα αθλήματα που ήδη έχει επιτραπεί ξανά στην Ελλάδα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.