ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα πιο όμορφα νησιά της Ευρώπης (pics)

Αυτά είναι τα πιο όμορφα νησιά της Ευρώπης (pics)

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο site ταξιδιών, το οποίο συμβουλεύονται εκατομμύρια χρήστες απ'όλον τον πλανήτη, προτού αποφασίσουν να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους.

Ο λόγος βεβαίως για το Tripadvisor, το οποίο ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών, την δεκάδα των πιο αγαπημένων ευρωπαϊκών νησιών, σύμφωνα με την βαθμολογία των τουριστών που τα επισκέφθηκαν.

Όπως ήταν επόμενο, η χώρα μας, με τα τόσα πανέμορφα νησιά, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα με συνολικά πέντε νησιά.

Οι επισκέπτες που έδωσαν τις βαθμολογίες τους στο Tripadvisor, ξεχώρισαν έτσι από τα μοναδικά ελληνικά νησιά τη Νάξο, τη Μήλο, την Κεφαλονιά, τη Σαντορίνη και την Πάρο.

Πιο συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση του καταλόγου βρέθηκε η Νάξος, ενώ την έκτη θέση κατέλαβε η αγαπημένη Κεφαλονιά, μια ανάσα για το νησί του Ιονίου που έχει δεχτεί τόσο ισχυρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των σεισμών

Στην πρώτη θέση τα νησιά Lewis and Harris (τα οποία συχνότερα παρουσιάζονται ως διαφορετικά νησιά) στη Σκωτία, το χαρακτηριστικό γνώρισμα των οποίων, είναι η επίπεδη επιφάνειά τους (το πιο ψηλό σημείο φτάνει τα 520 μέτρα!).

Γνωρίστε τα 10 πιο όμορφα νησιά στην Ευρώπη, όπως τουλάχιστον τα ψήφισαν οι χρήστες του Tripadvisor:

1. Lewis and Harris - Σκωτία

isle-of-lewis

2. Νάξος - Κυκλάδες

saint-george-at-alyko

3. Νησί του Γκόζο - Μάλτα

gozo

4. Νησιά Όρκνεϊ - Σκωτία

kitchener-memorial-marwick

5. Mήλος - Κυκλάδες

one-of-the-beaches-from

6. Κεφαλονιά - Επτάνησα

skala

7. Σαντορίνη - Κυκλάδες

santorini

8. Κάπρι - Ιταλία

ilha-de-capri

9. Νησί Μουλ - Σκωτία

the-beach-on-the-magnificent

10. Πάρος - Κυκλάδες

paros