ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μάλτα: Ταξίδι στο χρόνο...

Μάλτα: Ταξίδι στο χρόνο...

Κλειστά πολύχρωμα μπαλκόνια και μοναδική αρχιτεκτονική στο στολίδι της Μεσογείου...


Ο λόγος για την Μάλτα ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Η Μάλτα βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Οι επίσημες γλώσσες της χώρας είναι τα μαλτέζικα και τα αγγλικά.

Η επίδραση των Ιωαννιτών Ιπποτών, οι οποίοι αποτελούν και το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της ιστορίας της είναι εμφανής παντού, ακόμη και στο αεροδρόμιο όπου ένας σιδηρόφρακτος ιππότης μας υποδέχεται! Οι Άνω Κήποι Barracca, το Μεγάλο Λιμάνι με τους πύργους και τα προπύργια σε μελί χρώμα, το φρούριο St. Elmo και οι Τρεις Πόλεις είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε αν πάτε στην Μάλτα.

Η ΒΑΛΕΤΑ: ΕΝΑ... ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η πρωτεύουσα της Μάλτας που χτίστηκε το 1566 κυριολεκτικά καθηλώνει τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Το μεγάλο λιμάνι εντυπωσιάζει με την οχύρωσή του όπως επίσης και το φρούριο St. Elmo. Τα σπουδαιότερα αξιοθέατά της είναι ο καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου καθώς και ο ξενώνας των Ιταλών, που στεγάζει το Ταχυδρομείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η Μάλτα εκτός από πλούσια ιστορία έχει φυσικά και υπέροχες παραλίες τις οποίες θα βρείτε στα κοντινά νησιά Comino και Gozo...

Τέλος αν ο δρόμος σας φέρει από τα σοκάκια της Μάλτας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε μαλτέζικο ψωμί και καρπάτσιο ξιφία!

Πηγή φωτογραφιών: viewingmalta.com και onebigphoto.com