Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
VIDEOS

Έμπολα: Η Αμερικανίδα νοσοκόμα έσμιξε ξανά με το σκύλο της

Newsbomb

Με τον «καλύτερο φίλο» της έσμιξε και πάλι η Αμερικανίδα νοσοκόμα που ανέρρωσε από τον ιό του Έμπολα.

Ο λόγος για τον Μπέντλεϊ, το σπάνιελ της Νίνα Φαμ από το Τέξας, ο οποίος όρμησε πάνω της και άρχισε να την γλείφει, σε μια συγκινητική τελετή για την παράδοσή του στη νοσοκόμα, κοντά στο καταφύγιο για ζώα όπου παρέμενε μέχρι σήμερα (1/11) σε απομόνωση.

Οι κτηνίατροι και το προσωπικό του καταφυγίου φρόντιζαν τον σκύλο όλο αυτό το διάστημα, πλησιάζοντάς τον μόνο με ειδικές προστατευτικές στολές.

Η 26χρονη Νίνα Φαμ είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ φρόντιζε ασθενή. Υποβλήθηκε σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Μέριλαντ και πήρε εξιτήριο στις 24 Οκτωβρίου, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε αναρρώσει πλήρως.

«Όταν διέγνωσαν τον Έμπολα δεν ήξερα τι θ' απογίνει ο Μπέντλεϊ, δεν ήξερα αν είχε τον ιό. Φοβόμουν ότι μπορεί να μην μάθαινα τι συνέβη στον καλύτερο φίλο μου», είπε στους δημοσιογράφους, κρατώντας στην αγκαλιά της τον σκύλο, ο οποίος της έγλειφε το πρόσωπο κουνώντας την ουρά του.

Ο Μπέντλεϊ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την ευθανασία ενός άλλου σκύλου, στην Ισπανία, ο οποίος ανήκε σε νοσηλεύτρια που προσβλήθηκε επίσης από Έμπολα.

Αρχικά, τη φροντίδα του ανέλαβαν τα μέλη του συνεργείου απολύμανσης που καθάρισαν το σπίτι της Φαμ αφού διαγνώστηκε με τον ιό, όμως στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο. Ο Μπέντλεϊ έγινε και ένας «μίνι-σταρ» του διαδικτύου, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο που τον έδειχναν στην απομόνωση, να παίζει με τους εργαζόμενους που φορούσαν «διαστημικές» στολές.

Αφού υποβλήθηκε κατ' επανάληψη σε εξετάσεις, ο Μπέντλεϊ κηρύχθηκε «υγιής» στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Φαμ είπε ότι οι δυο τους τώρα θα το γιορτάσουν. «Θα τον πάρω στο σπίτι και θ' αρχίσουμε να διαλέγουμε τα δώρα για το πάρτι των γενεθλίων του, αφού θα γίνει δύο χρονών αυτόν τον μήνα», είπε στους δημοσιογράφους…