Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων από τις 15 Δεκεμβρίου

Newsroom Newsroom

Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων από τις 15 Δεκεμβρίου

Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων αναμένεται να ισχύσει από τις 15 Δεκεμβρίου για τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Το νέο δελτίο τιμών που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας (ουσιαστικά πρόκειται για τρία δελτία τιμών) περιλαμβάνει τιμές για 49 νέα πρωτότυπα φάρμακα, 585 νέα γενόσημα και περίπου 40 διορθώσεις τιμών σε σκευάσματα τα οποία εκκρεμούσαν από την ανακοστολόγηση του περασμένου Αυγούστου. Τα σκευάσματα αυτά να σημειωθεί, ότι είχαν τιμές χαμηλότερες από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, σε βαθμό που να παρανομεί στην κυριολεξία η χώρα μας.

Παράγοντες της αγοράς πάντως, αναφέρουν ότι το υπουργείο μαζί με τον ΕΟΦ θα έπρεπε να είχαν εκδώσει και ένα επιπλέον δελτίο τιμών που θα αφορούσε τις διορθώσεις καθώς τώρα οι διορθώσεις αυτές, περιλαμβάνονται στα άλλα δύο δελτία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος. Θα έπρεπε δε, να το έχουν ονομάσει το δελτίο αυτό, Διορθωμένο Ενιαίο Δελτίο τιμών και όχι Διορθωτικό.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι τιμές για 700 περίπου φαρμακευτικά σκευάσματα – για τα οποία έχουν υποβάλει αιτήσεις οι φαρμακοβιομηχανίες, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Πηγή: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved