Καθυστερεί η θετική λίστα στα φάρμακα

Newsroom Newsroom

Καθυστερεί η θετική λίστα στα φάρμακα

Εν αναμονή της θετικής λίστας βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες, μετά το δελτίο τιμών που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, ωστόσο γνωρίζουν ότι αυτή δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν τις εκλογές.

Και αυτό διότι, προκειμένου να ισχύσει η θετική λίστα, απαιτείται ΦΕΚ και πριν τις εκλογές φυσικά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Παρ' όλα αυτά, τα μέλη της Επιτροπής Τιμών θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να εξετάσουν τις αιτήσεις των φαρμακευτικών επιχειρήσεων που έχουν ζητήσει να τεθούν τα προϊόντα τους στη θετική λίστα.

Να σημειώσουμε ότι η θετική λίστα αποζημιώνει τα φάρμακα από την Κοινωνική Ασφάλιση και έτσι τα περισσότερα σκευάσματα που πήραν τιμή και κυκλοφόρησαν με το τελευταίο δελτίο τιμών θα αποζημιωθούν.

Να θυμίσουμε ότι με το τελευταίο δελτίο τιμών δόθηκαν τιμές σε 30 νέα πρωτότυπα και σε 705 γενόσημα σκευάσματα τα οποία κυκλοφορούν πρώτη φορά στην αγορά. Ωστόσο, από αυτά τα σκευάσματα, τα 100 αφορούν σε ΜΗΣΥΦΑ, ενώ άλλα εντάσσονται στην αρνητική λίστα και επομένως δεν προβλέπεται να αποζημιωθούν.

Οι εκλογές έχουν και μερικές παρενέργειες τελικά!

Πηγή: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved