ΦΑΡΜΑΚΟ

Επιστολή-Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά του MEGA

Επιστολή-Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά του MEGA

Με επιστολή - διαμαρτυρία προς τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων του MEGA, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό για μονομερή ενημέρωση, λογοκρισία και παραπληροφόρηση, όσον αφορά το χειρισμό θεμάτων του κλάδου των φαρμακείων - Εκτεθειμένο το δήθεν έγκυρο Megaλο κανάλι.

Τα ψέματα τέλειωσαν. Το εικονικό οικοδόμημα του δήθεν έγκυρου Megaλου καναλιού αρχίζει να γκρεμίζεται από τους ίδιους τους πολίτες και από τους επαγγελματίες. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον «κουτόχορτο» και αντιλαμβάνεται τα θολά παιχνίδια της παραπληροφόρησης που παίζονται εδώ και χρόνια στις πλάτες του. Η επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «απογυμνώνει» τους εργολάβους της ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, παρά το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπροσωπεί 11.000 φαρμακεία και αποτελεί σύμφωνα με το νόμο τον επίσημο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου, παρουσιάστηκαν οι απόψεις μεμονωμένου προσώπου που εκπροσωπεί νεοσύστατο Σωματείο με ολιγομελή αριθμό μελών – φαρμακείων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να ζητηθεί και η άποψη του ΠΦΣ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, παρά την πρόθεση να παρέμβει τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, για πολλοστή φορά δεν βγήκε στον αέρα.

Η επιστολή - διαμαρτυρία κοινοποιείται και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ο ΠΦΣ, κλείνοντας, δηλώνει με νόημα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία στημένη εκπομπή.

Αναλυτικά, ολόκληρο το κείμενο:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι ΝΠΔΔ, εκπροσωπεί 11.000 φαρμακεία και αποτελεί σύμφωνα με το νόμο τον επίσημο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Παρά το γεγονός αυτό στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου, παρουσιάσθηκαν οι απόψεις μεμονωμένου προσώπου που εκπροσωπεί νεοσύστατο Σωματείο με ολιγομελή αριθμό μελών – φαρμακείων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να ζητηθεί και η άποψη του ΠΦΣ που εκπροσωπεί το σύνολο των φαρμακείων της χώρας.

Μάλιστα θεωρούμε πως ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας αλλά και αντικειμενικότητας, ότι παρά το γεγονός θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικώς ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος , για πολλοστή φορά ανέμενε στο ακουστικό του και φυσικά ποτέ δεν βγήκε στον αέρα.

Τα διευρυμένα φαρμακεία είναι ελάχιστα στη χώρα, για παράδειγμα σας αναφέρουμε πως σε σύνολο 3500 φαρμακείων στην Αττική σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 164 (απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής 21264/28.11.2014), και είναι προφανές ότι δεν μπορεί η άποψη των ελαχίστων να υπαγορεύσει την άποψη στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και να επιβάλλει κανόνες.
Το κανάλι σας ηθελημένα ή μη, παραπληροφορεί δεδομένου ότι η εκπρόσωπος των συγκριμένων φαρμακοποιών, ανέφερε για 4000 απασχολούμενους και την δημιουργία 2000 θέσεων εργασίας.

Αλήθεια όταν η συγκριμένη ομάδα φαρμακείων επισήμως αριθμεί 257 μέλη, πως αυτοί οι αριθμοί μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Στις δε αιτιάσεις της για αναζήτηση του τζίρου από αλλού, ξεχνά προφανώς πως το φαρμακείο δεν είναι οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα και αδειοδοτείται για λόγους που έχουν σχέση με την Δημόσια Υγεία.

Οι όροι του ανταγωνισμού από τους οποίους προφανώς διακατέχεται η συγκεκριμένη φαρμακοποιός δεν συνάδουν με την λειτουργία των φαρμακείων αλλά με άλλου είδους πολυκαταστήματα.

Δεν είμαστε υπέρ των αποκλεισμών - αν και στην περίπτωση μας φαίνεται να ισχύει όσον αφορά το κανάλι σας - ωστόσο για λόγους πληρέστερης και αντικειμενικότερης ενημέρωσης των τηλεθεατών σας οι θέσεις του ΠΦΣ, ως επισήμου οργάνου των 11.000 φαρμακοποιών πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε την μονομερή ενημέρωση που έγινε από την συγκεκριμένη εκπομπή και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος όλων των φαρμακοποιών και τον οποίο αγνόησαν επιδεικτικά οι δημοσιογράφοι της εκπομπής , δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στημένη εκπομπή».

Ρoή Ειδήσεων