ΦΑΡΜΑΚΟ

14ο Healthworld: Το φάρμακο προνομιακό πεδίο για την ανασυγκρότηση της χώρας

14ο Healthworld: Το φάρμακο προνομιακό πεδίο για την ανασυγκρότηση της χώρας

Την ανάγκη να υπάρξει ένας οδικός χάρτης, ένα Στρατηγικό Σχέδιο για την Υγεία, ώστε οι κινήσεις όλων όσοι εμπλέκονται να συντονίζονται και τελικά να αποδίδουν για το σύνολο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης από το βήμα του 14oυ Eτήσιου Συνεδρίου Healthworld με τίτλο: «does health matter?», που πραγματοποιείται την Δευτέρα και την Tρίτη (19-20/10/2015) στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Κύριο θέμα συζήτησης του διήμερου συνεδρίου, αποτελεί η σημασία ενός βιώσιμου Συστήματος Υγειονομικής Περίθαλψης για τους πολίτες, την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας με στόχο: την πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση και να φθάσουμε σε ένα υγιές Σύστημα Υγείας για μια υγιή κοινωνία. Το μήνυμα που πέρασαν πάντως οι περισσότεροι ομιλητές κατά την πρώτη ημέρα, είναι ότι το φάρμακο, αποτελεί προνομιακό πεδίο για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

O κ. Πασχάλης Αποστολίδης, σημείωσε την αυτονόητη αναγκαιότητα ο τομέας της Υγείας να βρει τις νέες ισορροπίες του με συνεννόηση και συνεργασία, και πως σε αυτήν την σύνθεση δυνάμεων ο ΣΦΕΕ επενδύει σταθερά, διατυπώνοντας με κάθε ευκαιρία την προσήλωση του Κλάδου στην προστασία της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr