ΦΑΡΜΑΚΟ

Σχέδιο φαρμακευτικής πολιτικής παραδίδει στον Ανδρέα Ξανθό ο ΠΦΣ

Σχέδιο φαρμακευτικής πολιτικής παραδίδει στον Ανδρέα Ξανθό ο ΠΦΣ

Την ανάγκη υιοθέτησης Σχεδίου Κοινωνικής Φαρμακευτικής Πολιτικής επεσήμανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την διοργάνωση του Συνεδρίου Hellas PHARM 2016.

«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη συνεχή αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, δημιουργεί συνθήκες περικοπών δαπανών στην Υγεία, μέσω των μειώσεων των τιμών των φαρμάκων, με ταυτόχρονη αύξηση της συμμετοχής των ασθενών» τόνισε ο κ. Λουράντος.

«Νέοι παράγοντες που μέχρι σήμερα όμως δεν λαμβάνονταν υπόψη μπορούν να αποτελέσουν τη μελλοντική λύση απέναντι σε αυτό το αντικοινωνικό γαϊτανάκι μειώσεων και επιβαρύνσεων. Πανευρωπαϊκές έρευνες έχουν αποδείξει πως η ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων, που μπορεί να γίνει από τον επιστήμονα φαρμακοποιό, μπορεί να εξοικονομήσει επιβαρύνσεις του συστήματος υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, της τάξεως των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ παρουσίασε μια πιλοτική μελέτη, με τη συμμετοχή 160 ιδιωτικών φαρμακείων στη Γαλλία, για την αξιολόγηση του αντίκτυπου του Dossier Pharmaceutique, που αποτελεί εφαρμογή δεδομένων των ασθενών που διαχειρίζεται το φαρμακείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr