Καταγγελίες Γρηγοράκου προς τη διοίκηση του ΕΟΦ για... περίεργες πιέσεις σε εργαζομένους

Newsroom Newsroom

Καταγγελίες Γρηγοράκου προς τη διοίκηση του ΕΟΦ για... περίεργες πιέσεις σε εργαζομένους

Τη διοίκηση του ΕΟΦ «καρφώνει» ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, τονίζοντας ξεκάθαρα, ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά πίεσης σε εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ανήκουν στους «ημετέρους».

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε χθες (19/05/2016) στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αναφορικά με την εφαρμογή παράνομων πρακτικών κατά τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το ερώτημα που θέτει στον υπουργό, μετά από σχετικές καταγγελίες, αφορά στην άσκηση ψυχολογικών πιέσεων και εκβιασμών στους εργαζόμενους του ΕΟΦ που διαθέτουν επαρκή τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, αλλά δεν ανήκουν στους «ημετέρους», να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες αποποιούνται του νόμιμου δικαιώματός τους για τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων.

Με την ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος ζητά να πληροφορηθεί, εάν ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να προχωρήσει στην έρευνα της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν.

Πηγή: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved