ΣΦΕΕ-ΠΕΦ: Επιτέλους εθνική πολιτική φαρμάκου και στήριξη της φαρμακοβιομηχανίας

Newsroom Newsroom

ΣΦΕΕ-ΠΕΦ: Επιτέλους εθνική πολιτική φαρμάκου και στήριξη της φαρμακοβιομηχανίας

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική πολιτική φαρμάκου και τη διαπίστωση για πολλοστή φορά, ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας μπορεί να τραβήξει μπροστά το άρμα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν κουραστεί από τα διαρκή μέτρα και την αποβιομηχάνιση, επανέλαβαν οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ, στο 7o Pharma & Health Conference, την Πέμπτη (07/07/2016).

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Ο τομέας της Υγείας, τον οποίο όλοι μας υπηρετούμε, είναι αδιαμφισβήτητα στον πυρήνα της ουσιαστικής προόδου μιας χώρας και απόλυτο μέτρο για την ασφάλεια των πολιτών και τη σχέση τους με το κράτος. Ταυτόχρονα όμως αυτό που συχνά παραγκωνίζεται δεν είναι απλά η σημαντική συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, αλλά η αναπτυξιακή δυναμική που φέρνει με τη δημιουργία προστιθέμενων αξιών που μεταφράζονται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, για την οικονομία, για τους πολίτες.

Με υπερβάσεις και ρεαλισμό, ώστε να δοθεί περιεχόμενο στο στόχο της βιωσιμότητας, της δικαιοσύνης και του εκσυγχρονισμού του Συστήματος Υγείας με αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Άλλωστε, το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά και Εθνικό Κεφάλαιο, είναι μέρος της λύσης και απαραίτητο για να πιστέψει μία χώρα πως είναι γερή και δυνατή, ώστε να ελπίζει πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα».

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved