Σε ισχύ από σήμερα οι νέες τιμές φαρμάκων - Έρχονται 600 καινούρια σκευάσματα

Newsroom Newsroom

Σε ισχύ από σήμερα οι νέες τιμές φαρμάκων - Έρχονται 600 καινούρια σκευάσματα

Σε ετοιμότητα προκειμένου να συνεδριάσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο βρίσκονται τα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων για τα νέα φάρμακα αυτήν την φορά και το δελτίο που θα προκύψει.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μιλάμε για τα 600 νέα σκευάσματα που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και είναι εγχωρίως παραγόμενα γενόσημα αλλά και καινοτόμα.

Ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών κ. Γιάννης Φίλος βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, τονίζοντας στο onMed ότι όταν ο ΕΟΦ θα αναρτήσει τη σχετική ενημέρωση με τις προτεινόμενες τιμές και πραγματοποιηθεί η διαβούλευση της διοίκησης του Οργανισμού με τις φαρμακοβιομηχανίες, θα ορίσουμε τις συνεδριάσεις των μελών, ώστε το δελτίο τιμών με τα νέα φάρμακα, να εκδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Εν τω μεταξύ ξεκινούν από σήμερα 28 Ιουλίου να ισχύουν οι νέες τιμές στα φαρμακεία μετά το νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέλη της Επιτροπής Τιμών εξέτασαν 488 περίπου ενστάσεις φαρμακευτικών επιχειρήσεων που αφορούσαν σε λάθη τιμολόγησης. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι στο σύνολο των φαρμάκων που ανατιμολογήθηκαν σημειώθηκαν μειώσεις.

Το διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων περιλαμβάνει νέες τιμές για 6.200 φάρμακα από τα 9.500 που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και η μεσοσταθμική μείωση που προκύπτει, υπολογίζεται σε 3%.

Πηγή: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved