ΦΑΡΜΑΚΟ

Healthworld 2016: Οι επιχειρήσεις ζητούν άλλο μείγμα φαρμακευτικής πολιτικής & χώρο για καινοτομία

Healthworld 2016: Οι επιχειρήσεις ζητούν άλλο μείγμα φαρμακευτικής πολιτικής & χώρο για καινοτομία

Στην ανάγκη για μία ολιστική και ρεαλιστική πρόταση για την βιώσιμη ανασυγκρότηση της ελληνικής φαρμακευτικής πολιτικής, η οποία θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και αντοχές στο σύστημα υγείας, αναφέρθηκε ο Haseeb Ahmad, διευθύνων σύμβουλος MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας - πρόεδρος Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μιλώντας στο 15ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2016, από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (21/09/2016).

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα φαρμακευτικής πολιτικής, τονίστηκε πολλές φορές στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Συνεδρίου, με έμφαση στην φαρμακευτική καινοτομία, στην πρόληψη και στην αλλαγή και μετασχηματισμό του ΕΣΥ.

Ο κ. Ahmad αναφέρθηκε στην δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την κοινωνία, δυστυχώς όμως η Ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει πλέον την φαρμακευτική πολιτική βασίζοντας όλο το σχεδιασμό της στο claw-back των εταιρειών και την συμμετοχή των ασθενών, τη στιγμή που ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι πλέον δυνατόν να σηκώσουν αυτό το βάρος, τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr