ΥΓΕΙΑ

Δυναμικό «παρών» της Υγείας στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Δυναμικό «παρών» της Υγείας στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Δυναμικό «παρών» θα δώσει ο κλάδος της υγείας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων Αγία Όλγα, Άγιος Σάββας, Αλεξάνδρα, Αττικόν, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Κρατικό Νικαίας, Λαϊκό, Μητέρα, Οφθαλμιατρείο, Σισμανόγλειο, Σωτηρία και Τζάνειο.

Οι υγειονομικοί λένε «όχι» στο νέο μισθολόγιο και ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009. Εναντιώνονται στην αξιολόγηση στα νοσοκομεία και ζητούν την κατάργηση των σχετικών νόμων, καθώς και αυτών για την ΕΣΑΝ Α.Ε, που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.

Διεκδικούν συνολικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της εμπλοκής των ΜΚΟ.

Επίσης, ζητούν επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, να σταματήσει η φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Προαναγγέλλουν δε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με πρώτο σταθμό την πανεργατική απεργία της 27ης Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις