Βλασταράκος: Παρελκυστική τακτική ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ στην ανανέωση των συμβάσεων

Βλασταράκος: Παρελκυστική τακτική ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ στην ανανέωση των συμβάσεων

Πουθενά δεν έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των παρόχων υγείας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, κατηγορώντας την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για παρελκυστική τακτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο συμμετέχει ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ, συνεδρίασε την Τετάρτη (15/06/2016).

Όπως δηλώνει ο κ. Βλασταράκος, εκεί διαπιστώθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ατέρμονες.

«Εκ των πραγμάτων, θα οδηγηθούμε ξανά σε νέα παράταση των συμβάσεων, για να υπάρχει η στοιχειώδης περίθαλψη των πολιτών, με όρους που είναι για τον Π.Ι.Σ. ανισοβαρείς και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση» τονίζει ο κ. Βλασταράκος και προσθέτει:

«Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι πρόθεσή του ήταν οι συμβάσεις να λήξουν εντός τριών μηνών. Ήδη πέρασαν 6 μήνες και το αποτέλεσμα είναι ανύπαρκτο.

Σε απάντηση δημοσιευμάτων ότι ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στηρίζει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ παρότι είναι σε άλλη ιδεολογική κατεύθυνση, δηλώνω ότι πάνω απ’ όλα είμαι πρόεδρος όλων των ιατρών ανεξαρτήτως χρώματος και υποστηρίζω τη σωστή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος οφείλει να παρέχει ποιοτική περίθαλψη στους πολίτες. Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να υποστηρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Η προσπάθειά μου είναι να τηρούνται οι όροι της ηθικής και δεοντολογίας, τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και προς τα εκεί θα κατευθύνονται οι ενέργειές μου» καταλήγει ο κ. Βλασταράκος.