ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΟΦ για τα ιατρικά συνέδρια

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΟΦ για τα ιατρικά συνέδρια

Ακόμη και στη Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένος να προσφύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εναντίον της εγκυκλίου του ΕΟΦ για τις επιστημονικές εκδηλώσεις της δια βίου εκπαίδευσης των ιατρών, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση από το υπουργείο Υγείας.

Η επίμαχη εγκύκλιος περιορίζει σε 48 τις επιστημονικές εκδηλώσεις με χορηγίες, στο οποίο αντιτίθεται πλήρως ο ΠΙΣ. «Η εγκύκλιος του ΕΟΦ αφήνει ανοιχτά ζητήματα, τα οποία πριν φέρει στη δημοσιότητα έπρεπε να τα συζητήσει με τον ΠΙΣ ο οποίος ενδιαφέρεται τα μέγιστα για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση. Όπως γνωρίζουμε, οι μέχρι σήμερα επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κλπ. πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τις χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και άλλων ιατρικών επιχειρήσεων. Τη στιγμή που το κράτος δεν υποστηρίζει οικονομικά τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ώστε ο ιατρός να ανανεώνει τις γνώσεις του και να συμμετέχει ενεργά στη δια βίου εκπαίδευση, είναι αδιανόητο να βάζουμε τέτοιους φραγμούς οι οποίοι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Θα κινηθούμε με όποιον τρόπο νομίζουμε προσφορότερο, ακόμη και δικαστικά, εναντίον της απαράδεκτης αυτής εγκυκλίου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΠΙΣ αποφάσισε επίσης να υιοθετήσει το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ για το χρόνο εργασίας και τη λειτουργία των νοσοκομείων, όπως αποτυπώνεται στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και διεκδικεί η ίδια η ΟΕΝΓΕ με εξώδικο που απέστειλε στο υπουργείο Υγείας, τις ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Τέλος, για την ιατρική λειτουργία και την περίθαλψη των πολιτών, ο Πανελλήνις Ιατρικός Σύλλογος εμμένει στις θέσεις του σχετικά με την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος βάσει κανόνων ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας, και την ασφαλή και ποιοτική περίθαλψη των πολιτών, με κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό και αναπλήρωση των ελλείψεων που υπάρχουν σήμερα στο σύστημα υγείας.

Σχετικές ειδήσεις