Ιλαρά: Επιστολή ΙΣΑ σε ΚΕΕΛΠΝΟ για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Ιλαρά: Επιστολή ΙΣΑ σε ΚΕΕΛΠΝΟ για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Να ληφθεί άμεσα δράση για την ορθή ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για την ιλαρά, ζητά από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Το ζήτημα με την έξαρση της ιλαράς έχει λάβει πλέον μεγάλες διατάσεις, ενώ ο αριθμός των διαγνωσμένων και επιβεβαιωμένων εργαστηριακά περιστατικών ιλαράς στην Ελλάδα που δηλώθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τον περασμένο Μάιο έως και σήμερα, αγγίζει πλέον τα 150, εκ των οποίων τα 50 φαίνεται να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 15νθήμερο.

Μόνο στην Κόρινθο, εμφανίστηκαν 18 κρούσματα ιλαράς σε παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων, αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε μία κίνηση ευαισθητοποίησης, αποφάσισε να πραγματοποιεί δωρεάν εμβολιασμούς (εμβόλιο MMR) κάθε Τρίτη και Τετάρτη στα γραφεία του Συλλόγου. Σύμφωνα με τον ΙΣΠ, το τελευταίο διάστημα, έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Κατά την περίοδο 2016 – 2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 41 θάνατοι. Στη γειτονική Ιταλία έχουν εμφανιστεί 3.300 κρούσματα και 2 θάνατοι.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr