ΥΓΕΙΑ

Επιτάχυνση των πληρωμών ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί

Επιτάχυνση των πληρωμών ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί

Από τον Ιούνιο του 2017 και εφεξής εκκρεμούν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς συμβεβλημένους γιατρούς και εργαστήρια.

Την επιτάχυνση της εξόφλησής τους ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη (05/10/2017). Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη, την απόσυρση των εγκυκλίων, οι οποίες δημιουργούν κωλύματα στην ιατρική λειτουργία, προβλήματα στη περίθαλψη των πολιτών και σύγχυση στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς. Αυτές είναι η εγκύκλιος – υπενθύμιση για τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, χωρίς την υπόδειξη εμπορικής ονομασίας, καθώς και η εγκύκλιος για το νέο σύστημα επισκέψεων των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μέσος χρόνος επίσκεψης 15 λεπτών.

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τον κ. Μπερσίμη να καλέσει σε συνεργασία τις Ομοσπονδίες και την Ένωση των συμβεβλημένων γιατρών προκειμένου, και με τη συμβολή του ΠΙΣ, να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχος είναι η λειτουργία των γιατρών μέσα στο σύστημα, χωρίς κωλύματα και περιορισμούς αλλά με κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, και η σωστή περίθαλψη των πολιτών, επισήμανε ο κ. Βλασταράκος.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κάλεσε τον ΕΟΠΥΥ να τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στους γιατρούς και τα εργαστήρια, όπως πράττουν άλλωστε και όλοι όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό.

Σχετικές ειδήσεις